Skip to main content

Cine domină Facebook în România? Bărbaţii sau femeile?

 
facebook internet
facebook internet

facebook internetMai mult de jumătate dintre utilizatorii români ai reţelei de socializare Facebook sunt bărbaţi, dar în mediul urban femeile domină acest segment, arată analiza companiei de consultanţă EY, citată de Realitatea.net.

Publicitate

Potrivit sursei citate, în pofida faptului că, la nivelul populaţiei, sunt mai multe femei (51,3% faţă de 48,7% bărbaţi), pe anumite paliere de vârstă numărul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor, în România.

Astfel, cele mai mari diferenţe sunt la palierele demografice '20-24 de ani' (cu 43.000 mai mulţi bărbaţi) şi '25-29 de ani' (cu 32.000 mai mulţi bărbaţi).

În acest context, în privinţa prezenţei pe Facebook, site-ul socialbakers.com împarte utilizatorii români în mod egal între bărbaţi şi femei. În schimb, Facebrands, conform unor date actualizate, arată că reţeaua de socializare este dominată de bărbaţi în România, cu aproape 64%, faţă de 36%, utilizatori femei.

La nivel mondial, femeile sunt mai atrase de reţelele sociale, fiind prezente într-un număr mai mare pe multe dintre ele (de exemplu, pe Pinterest, conform Digiday citând comScore, 72% dintre utilizatori sunt femei). De asemenea, femeile au cu 8% mai mulţi prieteni pe Facebook, iar dintre share-urile înregistrate, 62% sunt realizate de către persoanele de sex feminin.

Conform studiilor de specialitate, citate de EY, femeile sunt cele care aleg 80% dintre bunurile utilizate în mod curent de o familie.

'Din diverse motive ca, de exemplu, modificarea comportamentului utilizatorilor de Facebook, bărbaţii încep să echilibreze balanţa. Dacă, în 2009, dominanta feminină era evidentă - cu 1,35 femei la un bărbat - inclusiv cu un număr majoritar de femei pentru orice palier de vârstă analizat, Facebook spune că acum 54% dintre utilizatorii săi sau dintre fanii paginilor Facebook sunt bărbaţi. Ceea ce înseamnă că femeile nu mai sunt cele mai multe pe Facebook în acest moment. Şi nu doar când ne referim la întreaga populaţie de utilizatori, ci şi atunci când analizăm anumite paliere de vârstă. Conform Facebook, sunt mai mulţi utilizatori bărbaţi în toate palierele de vârstă până în 45 de ani: 13-17, 18-24, 25-34 şi 35-44', se notează în comunicatul EY.

Potrivit datelor Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe Facebook, numărul conturilor atribuite utilizatorilor români de reţeaua de socializare ajunsese, la jumătatea acestui an, la 7,2 milioane, în timp ce numărul paginilor româneşti cuantificate depăşise 25.000, în creştere cu 5% faţă de începutul anului.

Practic, în fiecare lună, în jur de 4 milioane de utilizatori de Facebook interacţionează cu conţinutul publicat pe paginile româneşti ale reţelei de socializare.

În intervalul ianuarie - iunie 2014, numărul paginilor de Facebook a crescut în România cu puţin peste 1.000 (+5% faţă de începutul anului). Cele mai multe pagini româneşti de Facebook au fost create între anii 2011-2012 (15.600), respectiv în 2013 (3.967).

Majoritatea acestor pagini sunt în categoriile: Afaceri locale (2.616), Artă şi Cultură (1.582), Sănătate & Îngrijire personală (1.397), Magazine online (1.396) şi Bloguri (1.058).

Potrivit Facebrands.ro, dintre cele 7,2 milioane de conturi atribuite de Facebook utilizatorilor români, 93,60% au oraşul setat în profil.

Capitala are, în continuare, cei mai mulţi utilizatori din România, cu 1.480.640 conturi (21,97% din total), urmată de Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi (cu câte 3,86% din total) şi Constanţa (cu 3,08%). Alte nouă oraşe au peste 100.000 de conturi de utilizatori de Facebook: Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Arad, Bacău, Piteşti şi Sibiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus