Skip to main content

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat schimbarea strategiei de programe a SRTv, „prin diferenţierea identităţii posturilor”

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a aprobat schimbarea strategiei de programe a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), prin diferenţierea identităţii editoriale a canalelor publice.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Televiziunii Române, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a adoptat, pe 31 iulie, o hotărâre prin care a aprobat "schimbarea strategiei de programe a SRTv, prin diferenţierea identităţii editoriale a canalelor publice conform legii nr. 41/1994, prin modificarea grilelor cadru, cu respectarea tuturor prevederilor legale incidente".

„Comitetul Director va elabora noua strategie de programe a SRTv, care, însoţită de calendarul implementării şi de analiza tehnico-economică, vor fi supuse spre aprobare în următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie", se mai spune în hotărârea CA.

De punerea în aplicare a hotărârii răspunde Comitetul Director al TVR.

Această hotărâre a CA poate deschide calea transformării TVR 1 din televiziune generalistă în televiziune de ştiri.

Totuşi, membrii CA au amânat, pe 31 iulie, luarea unei decizii în privinţa transformării TVR 1 în televiziune de ştiri şi au solicitat membrilor Comitetului Director al instituţiei elaborarea unui studiu referitor la oportunitatea modificării formatului acestui post, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din SRTv.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • monica monica
    Tanase : idei putine si fixe :). dar nu pe banii lui !
  • ZebraVerde ZebraVerde
    O aberatie mai mare ca asta nu am auzit. In Anglia exista canalul BBC News dedicat stirilor, in Franta sau Germania nu am auzit ca programul national de stat sa fie transformat in canal de stiri si de fapt in nici o tara din Europa sau Asia nu se intampla asa ceva.
    Mai aberant este faptul ca exista deja TVR News. Sa ii obtina licenta terestra si sa il dea gratis operatorilor de cablu daca tot isi doresc asa ceva, dar nu mi se pare in regula sa transformi TVR 1 in canal de stiri.
    Daca tot isi doreau o crestere de audienta si o expunere mai buna in sistem digital un lucru bun ar fi crearea variantelor HD ale TVR 1 si TVR 2 si stabilirea unei strategii pentru TVR News. De fapt cele 3 canele enumerate mai sus ar fi de ajuns. Dar toate astea sunt vise atata timp TVR este o gaura neagra in ceea ce priveste banii inghititi de aceasta institutie.
  • Mihai Mihai
    Daca erau asa buni si doresc o televiziune de stiri nu inteleg de ce nu fac tvrnews sa conteze ? Tanase tot ii trage cu bbc ul , dar uita ca bbc one, teo sint generaliste si bbc news e ala cu stirile . Vorba unui comentariu mai sus : pe platitorii de abonament cine ii intreaba ? Cred ca o asemenea deciZie ar trebui luata dupa o ampla cercetare de piata si nu sa fie la discretia unui director cu mandat determinat si numit politic. Sa isi faca cu banii lui televiziune de stiri
  • geo geo
    Da pe noi platitorii de taxe catre TVR de ce nu ne intreaba nimeni niciodata nimic...Daca esti isi asuma timpenia asta si o vor da in bara cu audientele TVR 1 sa plateasca...din buzunare si cu functia.

Trimite un comentariu

sus