Skip to main content

Google a lansat RISE Awards 2015, un program dedicat tinerilor interesaţi de ştiinţele informatice

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Google-logo-the guardianGoogle a dat startul, astăzi, înscrierilor pentru ediţia din 2015 a programului RISE Awards, care are ca scop încurajarea tinerilor din învăţământul preuniversitar să urmeze o carieră în ştiinţele informatice, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.

Publicitate

În cadrul RISE Awards, Google oferă granturi organizaţiilor din întreaga lume, pentru a derula programe menite să înlesnească accesul fetelor, minorităţilor şi elevilor cu situaţii economico-sociale precare la educaţia în domeniul ştiinţelor informatice.

Valoarea acestor granturi se situează între 15.000 şi 50.000 de dolari. Partenerii selectaţi în cadrul programului RISE Awards sunt organizaţii care promovează informatica prin activităţi extracurriculare.

Înscrierile pentru ediţia RISE Awards din 2015 se pot face începând de luni şi până pe 30 septembrie, la adresa http://goo.gl/w6YW8T.

În 2014, 42 de organizaţii din toată lumea, printre care şi România, au primit granturi în cadrul RISE Awards, pentru programe precum cluburi de programare în Europa şi tabere pentru dezvoltatori în Africa subsahariană. În aprilie 2014, toţi partenerii RISE Awards au participat la o întâlnire internaţională, care a avut ca obiectiv întărirea colaborării între organizaţii şi împărtăşirea de resurse, conform comunicatului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus