Skip to main content

INTERVIU EXCLUSIV. Dragoș Pătraru se mută cu emisiunea de la România TV la TVR

 
INTERVIU EXCLUSIV. Dragoș Pătraru se mută cu emisiunea de la România TV la TVR
Dragos Patraru

Dragos Patraru

Publicitate

VIDEO. Dragoș Pătraru a semnat cu Televiziunea Română. Emisiunea Starea Nației, pe care Pătraru o realiza la România TV se va muta la TVR.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro, Pătraru spune că Starea Nației se va vedea pe canalul TVR 1, începând de la 1 septembrie, după ce a ajuns astăzi la o înțelegere cu conducerea televiziunii.

Ce legătură are plecarea la TVR cu venirea lui Dan Diaconescu la România TV?

"Nu are nici legătură. Oferta TVR este o provocare profesională pentru mine. Legat însă de Dan Diaconescu, le-am spus-o și colegilor mei de la România TV, m-a deranjat foarte tare introducerea lui în grila de programe a România TV."

Interviul acordat de Dragoș Pătraru în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

Ce frecvență va avea emisiunea?

Dragoș Pătraru: "Emisiunea va avea loc de luni până joi, de la ora 23.00. La ora 19.50, înainte de știri, vor fi opt minute de avanpremieră, care se vor regăsi și în emisiunea de seară.

De asemenea, duminică, de la ora 23.00, se va difuza o ediție Best Of din toată săptămâna."

Vor fi schimbări la format?

"Vor fi niște schimbări la format, pe care noi vrem să le facem de ceva timp. Emisiunea prevede în viitorul apropiat și un invitat, timp de 8-10 minute, nu oameni care se plimbă toată ziua la TV, ci care merită să fie în spațiul public. Nu vor fi din cei care se plimbă toată ziua de la o televiziune la alta."

Va rămâne o emisiune pamflet?

"Emisiunea nu a fost niciodată o emisiune pamflet. Eu am spus la CNA că este o "emisiune informativă, de divertisment, culturală, religioasă și, uneori, muzicală. Faptul că folosim satira, pamfletul, umorul pentru a transmite informația este una, dar nu putem spune că este o emisiune pamflet. De la mine află lucruri care, îmi place să cred, îl ajută pe telespectator să nu fie manipulat."

De ce ai plecat de la România TV?

"În primul rând vreau să le mulțumesc foarte mult celor de la România TV pentru că, fără ei, emisiunea nu ar fi existat. Nimeni nu i-ar fi dat un program unui băiat venit de la Ploiești cu o idee de emisiune. Am prezentat un pilot și el a fost acceptat.

Am plecat pentru că este o provocare imensă pentru mine, ca jurnalist, televiziunea română și cred că, împreună cu ceilalți oameni de la Televiziunea Română să reușim în cel mai scurt timp să schimbăm percepția publicului față de ce înseamnă și ce se întâmplă în TVR, să-i redăm acestei instituții demnitatea pe care trebuie să o aibă și, bineînțeles, ratingul care i se cuvine ca televiziune națională.

Eu unul, ca proiect personal - una dintre condițiile mele fiind să fiu plătit în funcție de audiență - îmi propun ca, în cel mai scurt timp, telespectatorii care se uită la Starea Nației să nu mai aibă impresia că, atunci când își plătesc abonamentul, aruncă banii pe fereastră."

Are legătură plecarea ta cu venirea lui Dan Diaconescu la România TV?
Le-am spus-o și colegilor mei de la România TV, m-a deranjat foarte tare introducerea lui în grila de programe a România TV.

În general sau pentru că intra pe slotul tău?
El a intrat de la 23.00, dar după o săptămână a fost mutat de la miezul nopții. Mă deranjează vecinătatea cu el.
Dan Diaconescu este unul din personajele emisiunii noastre. Nu puteam sta pe același post cu unul responsabil de OTV-izarea televiziunilor din România."

Cum ai ajuns la TVR?

Eram în concediu. Am fost sunat de domnul Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR), care mi-a spus că are o propunere de colaborare pentru mine. În două săptămâni, am pus la punct această colaborare, după zeci de ore de discuții.

Am vrut să mă asigur, în orele de discuții, că voi realiza acest program la o calitate mai bună decât a fost la România TV.

Țintă de rating?

Avem o țintă de rating. Dat fiind că la România TV aveam o medie de 1,6 puncte de rating la nivel urban. Am fixat o țintă, pentru primul an, pentru care s-a semnat contractul, de 2 puncte de rating la nivel național (n. red: 2 puncte de rating înseamnă aproximativ 360.000 de telespectatori pe minut). E dificil, pentru că TVR este, acum, la 0,3-0,4 pe tronsonul respectiv.

CARTE DE VIZITĂ. Dragoș Pătraru a realizat emisiunea Starea Nației, la România TV, începând din februarie 2013. Anterior, a fost cinci ani director al postului Prahova TV (deținut de Sebastian Ghiță, proprietarul România TV). Din 2003, a înființat și conduce publicația Altphel, un săptămânal de satiră care apare în județul Prahova.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • ASA-I LA NOI> CIND CINEVA FACE UN LUCRU BUN TREBUIE SA SE GASEASCA CINEVA CARE SA LOVEASCA SUB ,,CENTURA". BRAVO PATRARULE > NU TE DA BATUT ESTI CEL MAI BUN.
 • Mult succes Dle Patraru ! Sunt convins ca foarte repede romanii adevarati vor aprecia umorul sanatos al emisiunii si vor privi cu satisfactie emisiunea .
 • Felicitari Dle Patraru pentru aceasta optiune ! Mult succes , sunt convins ca umorul tau autentic si sanatos va cuceri repede multi romani adevarati . oO
 • bun. se impugn niste intrebari . de cand negociaza Zgabercea formate de emiisuni fara cerere de oferta la TVR. cum a fost selectata mizria asta de emisiune? ce buget va avea? de ce externalizeaza TVR productii , si in paralel taie salariile angajatilor care ar putea ei sa faca aceste programe? desi emisiunea avea disclaimer la fnal exact pe treaba cu pamfletul, omul sustina ca nu era pamphlet...un tip foarte vertical, nimic de zis...success cu audienta aia de 2 . apropos e vreo clauza sa spuna dupa cat timp pleci, daca nu fac targetul? sau a uitat domnul Zgabercea sa o puna in contract, mai realizatoare?
 • poate ca tvr sta la panda si aduna de unde poate,pe cei care nu mai sunt doriti in alte parti...se procedeaza si afara..dar aici..in situatia financiara grava in care este tvr, cum sa mai faca angajari , de ce? Uite ca se poate...Oricum, peisajul media de azi e atat de fracturat si fara o viziune clara, incat orice mutare e posibila...mai ales ca zoaia politica in care ne place sa fim, e in permanenta fierbere...si e nevoie de agitarea cea de toate zilele....
 • ai facut o mare prostie Patrare, tvr este o gaura neagra, din pacate vei ramane la 0,5 audienta, mare, mare pacat, mult mai bine era la RTV, si daca era ddd acolo nu cred ca era o problema pentru tine, oricum, o mizerie ce a facut rtv cu dd
 • Asa am zis si eu acum ceva ani...e o provocare profesionala tvr-ul etc. Mi-a trecut rapid. Oricum, bafta cu emisiunea.
 • Se strang la TVR incet-incet toti neocomunistii sub aripa ocrotitoare a lui S. Ghita si Zgabercea (vedeti prietenia acestuia cu mogulul-penal Nicusor Constantinescu).Dv. domnule Stelian Tanase ce parere aveti ?
  Cu alte cuvinte, TVR-ul devine ce a fost pana in Decembrie '89.
  Viva democratia !.

Trimite un comentariu