Skip to main content

Membrii CNA, audiaţi astăzi la Comisia de Cultură a Senatului

 
CNA
CNA

CNAAstăzi, începând cu ora 14.00, membrii CNA, inclusiv şefa instituţiei, Laura Georgescu, vor fi audiaţi la Comisia de Cultură a Senatului, potrivit unui anunţ postat de Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Toţi membri CNA sunt invitaţi la audieri ca urmare a unei sesizări pe care Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au înaintat-o la data de 18 iunie.

“Reclamam abuzurile pe care preşedintele CNA le comitea la acea dată. Vom fi prezenţi la audieri dar, până atunci, adresăm senatorilor membri ai Comisiei şi tuturor responsabililor politici ai ţării un apel la stabilirea priorităţilor în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA”, se arata într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro acum câteva zile.

Cei trei semnatari ai comunicatului, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin gabrea, reluau şi ideea că Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul Naţional al Audiovizualului.

“S-a descalificat iremediabil. Dacă Dumneavoastră consideraţi altfel, trebuie s-o spuneţi deschis şi clar. Ambiguitatea nu doar că nu ajută nimănui, ci, dimpotrivă, dăunează grav societăţii în ansamblu. Dacă Dumneavoastră consideraţi că mai aveţi nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgenţă. Acest preşedinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atâtmai mult în relaţiile internaţionale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca preşedinte al CNA şi gazdă a reuniunii CERF din Bucureşti, umăr lângă umăr cu şefii instituţiilor europene similare. În cazul în care Dumneavoastră nu veţi găsi rapid o soluţie salvatoare, vă atenţionăm că vom aduce la cunoştinţa reprezentanţilor acestor instituţii europene, până la data sosirii lor în România, conţinutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziţia morală şi profesională a unui membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, ale căror protagonistă este Laura Georgescu. Ea nu are ruşine, Dumneavoastră nu reacţionaţi, dar noi considerăm că este obligatoriu să informăm partenerii CNA cu cine se asociază.
CNA poate fi condus şi reprezentat de către vicepreşedintele Consiliului. Nu stă CNA într-un om, cu atât mai mult cu cât acesta e compromis”, se mai spune în comunicat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus