Skip to main content

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, spune că a primit NUP într-un dosar care a vizat sigla "RTV"

 
laura georgescu
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat pentru Mediafax că a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale într-un dosar în care a fost acuzată de Realitatea TV că nu a pus în aplicare de îndată o decizie a Tribunalului, care viza sigla "RTV", ce era folosită la acel moment de România TV.

Anunţul a fost făcut ieri seară de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), într-o declaraţie acordată agenţiei Mediafax, în contextul în care aceasta a răspuns acuzaţiilor aduse de Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Elena Udrea a declarat că PMP a scris un denunţ penal împotriva preşedintelui CNA pe motiv că aceasta protejează, prin lipsa de reacţie, practicile de la Antena 3.

Astfel, Laura Georgescu a precizat că, într-un caz similar, în 2013, când Realitatea Media i-a făcut plângere penală pentru că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale (NUP).

"În luna august 2013, Consiliul a avut o unică şedinţă, în data de 22.08. 2013, dată la care Realitatea Media mi-a făcut plângere penală pe un subiect similar cu cel în discuţie astăzi (Ordonanţa Preşedinţială obţinută împotriva România TV). În data de 08.08.2014 am primit NUP şi, potrivit noului Cod penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de contribuabilul român", a spus Laura Georgescu.

Conform documentului, Procurorul a dispus printr-o Ordonanţă din 1 august 2014 "clasarea cauzei" faţă de Laura Georgescu, "sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu", întrucât "infracţiunea nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Procurorul a constatat că, pe 11 octombrie 2013, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti dosarul penal format ca urmare a Ordonanţei nr. 530/P/2013 din 17 septembrie 2013 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, prin care s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

CONTEXT. În fapt, pe 27 august 2013 a fost înregistrată plângerea formulată de SC Realitatea Media SA, prin administratorul special Florin Bercea, împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, constând în faptul că aceasta nu a pus în executare de îndată o sentinţă civilă din data de 7 august 2013 a Tribunalului Bucureşti.

La acea dată, Tribunalul Bucureşti (TB) a decis suspendarea de îndată a utilizării mărcilor "RTV" şi "Noi facem realitatea" de companiile SC Ridzone Computers SRL (societatea care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii România TV, n.r.) şi SC RTV Satellite Net SRL (asociatul majoritar al Ridzone, n.r.), iar hotărârea TB trebuia aplicată până la soluţionarea acţiunii intentate de Realitatea Media. Decizia TB mai dădea dreptul Realitatea Media să emită programe pe frecvenţa RTV (marca RTV era folosită atunci ca siglă de televiziunea România TV, n.r.).

Conform Ordonanţei, Laura Georgescu a declarat atunci când a fost audiată că, pe 8 august 2013, a primit o adresă de la Realitatea Media SA prin care se înainta certificatul de grefă în vederea înscrierii menţiunilor pentru opozabilitate. Ea a mai spus că a solicitat punctul de vedere al Oficiului Juridic şi Reglementări (din cadrul CNA, n.r.), cu privire la subiectul adresei, în vederea soluţionării acesteia cu îndeplinirea condiţiilor de legalitate. Punctul de vedere recomanda monitorizarea programului România TV în care era afişată sigla "RTV", respectiv existenţa vreunei emisiuni "Noi facem Realitatea" şi ulterior analizarea acestor aspecte în cadrul Consiliului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cetatean cetatean
    aceasta creatura dubioasa inlesneste continuu dezbinarea si prapadul pe care il practica antena3. este doar cainelel de paza a alui ponta, desi este platita de cetateni. va veni timpul cand va da socoteala , eu ca cetatean refuz categoric sa platesc o astfel de jigodie. trebuie sa isi dea demisia, sa-si vada de nemerniciile ei personale ptr. ca cetatenii ii vor cere socoteala

Trimite un comentariu

sus