Skip to main content

ARCA: Pe primul multiplex de tranziţie la TV digitală trebuie incluse şi posturi private, nu doar TVR

 
Multiplexuri
Multiplexuri

Foto: hdsatelit.blogspot.com
Foto: hdsatelit.blogspot.com

Publicitate

Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA) spune, într-un comunicat remis Mediafax, că Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), care implementează tranziţia la TV digitală, trebuie să includă pe primul multiplex şi televiziuni private, nu doar cele ale TVR.

George Chiriţă, directorul executiv al ARCA, spune în comunicat că în declaraţiile făcute la evenimentul International Digital Forum, care s-a desfăşurat joi la Bucureşti, "s-a vorbit despre intenţia SNR de a transmite în primul multiplex digital «nu numai programele TVR 1 şi TVR 2, dar şi restul pachetului de programe ale TVR, respectiv studiourile regionale, TVR News şi TVR HD pentru utilizarea eficientă a primului multiplexor pentru canalele televizunii publice»".

Chiriţă spune că această intenţie contravine caietului de sarcini al licenţei pentru multiplexul 1 primite de la ANCOM, care prevede, la punctul 2.3, în conformitate cu HG 403/2013 privind tranziţia la televiziunea digitală, că "MUX 1 va avea obligaţia de transmitere «free to air», în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii a posturilor publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, după 17 iunie 2015".

"Dealtfel, într-o formă din faza de proiect a caietului de sarcini se vorbea explicit numai de programele 1 şi 2 ale televiziunii publice. Ca urmare SNR va putea include în primul multiplex TVR 1 şi TVR 2 şi nu şi TVR News, TVR HD sau TVR 3, programe care nu au în prezent transmisie în sistem analogic terestru. Totodată, SNR va trebui să completeze capacitatea primului multiplex cu programe ale televiziunilor private care se transmit în prezent în sistem analogic terestru", spune George Chiriţă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus