Skip to main content

Carp (TVR) spune că ziariştii independenţi nu convin lui Ponta, care ar vrea să îi scoată din grilă

 
TVRintrare
TVRintrare

TVRintrareRadu Carp, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, spune că o eventuală eliminare din grila TVR 1 a emisiunilor de dezbateri ar contraveni flagrant dreptului la informaţie, garantat de Constituţie, precizând totodată că jurnaliştii independenţi "nu convin" lui Victor Ponta, scrie Mediafax.

Publicitate

"După ce, la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, cooperativa PSD a dorit ca în grila de toamnă a TVR să nu mai existe nicio emisiune de dezbateri, s-a decis în Comitetul Director scoaterea din grilă a tuturor acestor emisiuni. Astfel, telespectatorii vor avea parte doar de emisiuni de folclor şi filme. Lipsa din grila TVR a unor emisiuni de dezbateri contravine flagrant dreptului la informaţie, garantat de Constituţie, rolului serviciului public de televiziune, definit de Legea nr. 41/1994, precum şi independenţei editoriale, garantată de aceeaşi lege", spune Radu Carp, într-un punct de vedere transmis agenţiei Mediafax.

Potrivit lui Radu Carp, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) "nu poate interveni în politica editorială a TVR, dar nu poate rămâne impasibil la încălcarea Constituţiei şi a legii".

"Săptămâna viitoare voi aduce în discuţie această violare a Constituţiei, în şedinţa Consiliului de Administraţie, şi voi cere respectarea misiunii publice a postului naţional de televiziune. Jurnaliştii independenţi nu convin domnului Victor Ponta care, ca şi Adrian Năstase, nu suportă să fie criticat în presă, ci doar lăudat. Vă sugerez, domnule prim-ministru, să scoateţi din grila TVR şi jurnalul de ştiri. Faceţi campanie electorală la emisiunea «Viaţa satului», în acest cadru nu veţi avea niciun contracandidat să vă deranjeze", spune Radu Carp.

Problemele în privinţa TVR au început încă din 2 septembrie, când grila intermediară a TVR 1, valabilă în septembrie şi care include emisiuni realizate de Sorin Avram, Moise Guran şi Dragoş Pătraru, a stârnit discuţii în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), întrucât aceasta a intrat în vigoare la 1 septembrie fără aprobarea CA al TVR şi a CNA. Atunci, mai mulţi membri ai CNA au spus că grila lunii septembrie are nevoie de aprobarea CNA şi a CA al TVR, chiar dacă este provizorie.

Totuşi, deşi nu avut nici aprobarea CNA şi nici a CA al TVR, TVR 1 a continuat să difuzeze această grilă intermediară de programe.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a analizat, în şedinţa de marţi, grilele de toamnă ale Televiziunii Române, însă nu a ajuns la nicio concluzie în privinţa acestora, majoritatea membrilor din CA solicitând ca, până pe 30 septembrie, să fie elaborată o strategie de programe a TVR. În baza acesteia va fi elaborată grila de toamnă a TVR şi va fi trimisă spre aprobare la Consiliul Naţional al Audiovizualului, au declarat, pentru Mediafax, surse din televiziunea publică.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    care ziaristi independenti? sa nu exageram...:( ziarist independent azi in romania e sinonim cu " ca romanul, impartial, mai trebuie si alta data" :(
    http://www.youtube.com/watch?v=wvb2IYVYOvE

Trimite un comentariu

sus