Skip to main content

CNA a limitat puterea președintelui instituției. Direcțiile instituției nu i se mai supun doar Laurei Georgescu

 
CNA a limitat puterea președintelui instituției. Direcțiile instituției nu i se mai supun doar Laurei Georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a redus puterea președintelui instituției printr-un nou Regulament de Organizare și Funcționare (ROF), care a fost votat astăzi de nouă dintre membrii Consiliului.

"Laura Georgescu nu mai are putere. (...) Consiliul și-a reluat în coordonare instituția", a declarat Valentin Jucan, membru CNA, la finalul ședinței de astăzi, în concluzie la o serie de explicații cu privire la noul ROF.

Valentin Jucan a declarat pentru presă că printre modificările importante aduse regulamentului se numără faptul că direcțiile CNA vor trece în subordinea Consiliului, adică a celor 11 membri.

"Un pas important mi se pare introducerea Colegiului Director, așa cum este în orice minister. Noi nu vom face aceste întâlniri săptămânale, ci lunare. Acest Colegiu Director va ușura comunicarea între Consiliu și ceilalți directori, ca să nu existe acele discuții 'cine ne este șef', noi fiind 11 și nu unu. În cadrul acestui colegiu vom stabili tot ce ține de programul administrativ pe luna următoare, strategii, stabilim chestiuni tehnice care pot fi adoptate de Consiliu și necesită o organizare specială, precum monitorizările de linie", a explicat Valentin Jucan, pentru jurnaliștii prezenți la ședința de astăzi.

Un alt element important introdus în noul ROF este conducerea ședințelor prin rotație, în ordine alfabetică. Președintele de ședință va fi cel care va propune și ordinea de zi.

Este important de precizat că acest nou document trebuie să poarte semnătura Laurei Georgescu pentru a putea intra în vigoare. Valentin Jucan spune că șefa instituției este obligată să semneze noul ROF sau poate să nu-l semneze dar va trebui să-l atace în contencios administrativ.

La ședința CNA de astăzi au participat urmărotii membri: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Noul Regulament de Organizare și funcționare a fost semnat de opt din cei nouă membri prezenți. Christian Mititelu a fost singurul membru care a votat împotrivă.

Cei nouă membri prezenți astăzi la ședință au votat ca acest document să intre în vigoare începând de mâine, când va fi publicat și pe site-ul instituției.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu