Skip to main content

Fostul ministru al Apărării: Turcescu face o mascaradă. Livretul atestă calitatea de militar în rezervă, nu activ

 
Corneliu Dobritoiu
Corneliu Dobritoiu

Foto: Cotidianul.ro
Foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, luni, că Robert Turcescu face ”o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară, scrie Mediafax.

Dobriţoiu a fost întrebat dacă un livret militar, precum cel prezentat de Turcescu, îi poate atesta acestuia calitatea de ofiţer acoperit.

”Ce ofiţer acoperit, spun eu, îi atestă gradul şi funcţia într-o instituţie sau specialitatea militară? Deci, ce pot să spun... Aceasta este o mascaradă a domnului Turcescu în care încearcă să atragă instituţii ale statului, inclusiv răspunderea penală din partea domniei sale, pentru a ţine cald un subiect. Referitor la informaţiile care au apărut ieri pe presă, cu fotografii anexate, am nişte comentarii de făcut în sensul că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, a celui care îl posedă. Din câte ştiu, şi-mi aduc aminte bine, domnul Turcescu nu mai avea calitate de ofiţer în rezervă a Ministerului Apărării Naţionale. Ori, de aici până la ofiţer acoperit... Am văzut şi nişte hârtiuţe acolo prin care erau prezentate nişte cifre, mă rog”, a spus Dobriţoiu, preşedinte al Comisiei de apărare din Senat.

El a menţionat că în cazul ofiţerilor în rezervă aceştia ”primesc soldă doar în situaţia în care sunt concentraţi pentru activităţi de pregătire militară, şi numai pentru perioada respectivă”.

”În rest, nimeni nu primeşte niciun leu de la Ministerul Apărării, ori eu nu-mi aduc aminte în calitatea de ministru să fi semnat vreun ordin de concentrare pentru domnul Turcescu. Am semnat, e adevărat, un ordin pentru retragerea gradului de locotenent-colonel, având în vedere faptul că acesta a fost obţinut în mod oneros. Mai departe, toată povestea cu ofiţer acoperit, descoperit.... cred că este o temă recurentă celei lansate de către preşedinte şi probabil că într-un puseu aşa de conştiinţă domnul Turcescu a ţinut să genereze senzaţie”, a mai spus Dobriţoiu.

Senatorul PNL a precizat că i se pare ”scandalos” faptul că numele Armatei este ”târât” într-un asemenea scandal.

”E povestea domnului Turcescu, nu ştiu ce o fi visat dumnealui noaptea. Dacă are ceva de spus şi dacă vroia să o facă, dacă ar fi fost acoperit într-adevăr undeva şi ar fi avut mustrări de conştiinţă, putea să pună mâna pe un toc şi să scrie procurorului general al României (...) şi se desconspira autorităţilor statului. Este un subiect jenant, o picanterie de presă, prin care se doreşte întreţinerea atenţiei publice”, a susţinut Dobriţoiu.

MApN spune că nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu - care a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit -, ministerul precizând că aplică legile ţării şi că, dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    "Mos Teaca" e posibil sa aiba dreptate.De ce colonelul se da agent 0,007 cand de fapt a fost facut colonel doar ca sa ia 24 de milioane de la stat degeaba,rasplata de la Base via generalul Oprea .... inca nu se stie.Probabil vom afla in campanie care e diversiunea in care colonelul e impins in fata.Oricum e cel mai jegos "jurnalist".
  • Mr. Geo Mr. Geo
    Orice ciorditor prins la furat spune ca a respectat legile. Libertatea presei e prevazuta in Constitutie, dar in virtutea faptului ca reprezenta o amenintare la adresa "reformei statului" a fost subjugata de tagma generalilor. Tagma generalilor facuti generali de "seful statului".

Trimite un comentariu

sus