Skip to main content

Grila TVR a trecut și de Consiliul de Administrație: Cornel Nistorescu, Biziday cu Moise Guran, Dragoș Pătraru și Sorin Avram continuă emisiunile

 

moise guran_tvr

Publicitate

Grila de programe a TVR a trecut, astăzi, și de Consiliul de Administrație al televiziunii publice. Emisiunile Biziday, cu Moise Guran, Foc încrucișat cu Cornel Nistorescu, Vorbește liber cu Sorin Avram și Starea Nației, cu Dragoș Pătraru se regăsesc în grilă și vor fi în continuare pe post.

Săptămâna trecută, vineri, grila fusese aprobată, în unanimitate, de un grup de lucru care a inclus oameni din comitetul director și din consiliul de Administrație.

Următorul pas este prezentarea grilei în fața Consiliul Național al Audiovizualului. Forul audiovizual are ședințe, în mod normal, marțea și joia. CNA a anunțat însă că mâine nu va avea loc ședința.

TVR a avut, această toamnă, una din cele mai disputate grile din ultimii ani. Începute încă din vară, ciocnirile pe tema grilei de toamnă s-au acutizat săptămâna trecută. Inițial, TVR 1 urma să pună accent pe știri și talk-show-uri, fiind un canal de News & current Affairs, iar parte din emisiuni (printre care O dată-n viață cu Iuliana Tudor și Tezaur folcloric) ar fi trecut pe TVR 2. Proiectul inițial, aici.

La începutul săptămânii, Consiliul de Administrație respingea proiectul grilei de toamnă, ceea ce presupunea revenirea la grila de vară, fără emisiuni precum Foc încrucișat, cu Cornel Nistorescu, Biziday, cu Moise Guran, Vorbește liber cu Sorin Avram și Starea Nației, cu Dragoș Pătraru.

Președintele TVR Stelian Tănase declara că lupta pentru grilă este una politică și a punctat, public, că se fac presiuni din partea puterii în legătură cu jurnaliștii Sorin Avram (moderatorul de la Vorbește liber) și Cornel Nistorescu, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

"Ce se întâmplă acum este o bătălie între politic și editorial. Între politicieni și jurnaliști. Unii cred că televiziunea publică înseamnă televiziunea subordonată politicului, alții cred că TVR trebuie să fie, într-adevăr, o instituție publică, în interesul publicului", spunea Stelian Tănase pentru Paginademedia.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta anunța retragerea unui membru din Consiliul de Administrație al TVR: Corneliu Calotă, totodată purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vineri, grupul de lucru pentru strategia de programe a adoptat în unanimitate grila de toamnă a telviziunii publice. Grila TVR 1 include talk-show-urile aduse în discuție, dar și emisiuni de divertisment precum O dată-n viață.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Iata ca au aparut postacii (lui Ponta?) si aici ca sa faca praf tot ce bun si obiectiv. Mai gresesc si ei ca nu sunt mafalda, dar in general informatiile lor sunt corecte.
 • Ce legatura are asta cu ce am scris eu?Altfel despre concursurile de la TVR lasa-ma,iar daca Guran si toti ceilalti se ocupa de productie cu echipele lor voi de ce sunteti 3000 de angajati pe acolo?Si "chelutielile" cine le plateste daca nu TVR?Ii cad bani din cer pentru emisiune?
  Mai bine vezi ce emisiune face cel de pe Digi24,care nu face preziceri false despre cresterea pietei imobiliare ca sa prosteasca oamenii.
 • habar n-ai cum "a aterizat",Guran la TVR,dar iti dai cu presupusul!
  Moise Guran a ajuns pe ecranul TVR,in urma unui concurs,pe care l-a castigat,iar TVR-ul nu are nimic a face cu productia/cheltuielile ei!
 • Hai domnule,nu mai spune chestii dinastea asa direct ca se socheaza lumea.Eu il apreciam pe Guran ca mi-a zis de criza inca inainte sa vina,zicea ca apartamentele sunt investitie buna,ca le vor creste preturile,ca .... Aaaa,stai,asta nu era de bine de fapt,nu?Prostii se uitau la Guran si cumparau apartamente cu zeci de mii de euro care acum valoreaza mai putin de jumatate.Eu zic sa il tina la TVR pe banii nostrii ca e buuun.
 • Ei, nu ca eu chiar aveam emotii ca Moise Guran va ajunge sa fie deontolog pe banii lui si nu va mai putea sa spuna exaltat platitudini pe banii mei.

  Nu ca s-ar fi intrebat cineva daca atunci cand TVR a achizitionat "servicii" de la Moise Guran a fost vreo licitatie sau "era prieten cu doamna de la personal". Treburile astea cu contractele cu parandarat le fec doar comunistii... am auzit eu la televizor.

Trimite un comentariu