Skip to main content

Lucian Mândruță a primit licență pentru un nou post TV, "laștiri.ro"

 
Lucian Mândruță a primit licență pentru un nou post TV, "laștiri.ro"
Lucian Mandruta

Lucian Mandruta"laștiri.ro", televiziunea lui Lucian Mândruță, a primită de la CNA licență audiovizuală prin satelit și prin rețele de comunicații electronice.

Publicitate

S.C. Media Play SRL București, societatea care a solicitat licență TV, este deținută în exclusivitate de Lucian Mândruță, realizatorul emisiunii "Schimbă vorba", de pe platforma online Gandul.info.

Potrivit proiectului depus la CNA pentru obținerea licenței, compania lui Mândruță are deja un acord de principiu cu UPC cu privire la disponibilitatea operatorului de cablu de a retransmite "laștiri.ro".

"laștiri.ro" este o televiziune tematică de știri, care își propune, potrivit lui Mândruță, să "aducă înapoi în fața televizorului a segmentului de populație care a renunțat la acest canal de informare".

Lucian Mândruță a spus că investiția inițală în noul post de știri va fi de 500.000 de euro.

"Noi estimăm că vom pierde pe lângă cei 500.000 de euro, care este de fapt o investiție, și ceva bani din operare, în primii doi ani, dar estimăm că vom câștiga în cinci ani. Vom cauta investitori. Funcționează ca un start-up obișnuit. Poate vă întrebați cine mai investește în media într-o piață ca România. Avem discuții cu finanțatorii, nu e un singur finanțator", a declarat astăzi Lucian Mândruță în fața membrilor CNA.

Lucian Mândruță a precizat, pentru Paginademedia.ro, că investitorii nu sunt persoane fizice, ci instituții financiare și bancare.

Mândruță a mai spus că noul post va fi lansat, cel mai probabil, în prim parte a anului viitor.

"laștiri.ro" va avea o echipă editorială formată din 60 de jurnaliști din București și din țară și peste 30 de angajați în zona tehnică.

"laștiri.ro" se adresează publicului din mediu urban cu studii medii spre superioare.
Noul post de știri va avea două jurnale principale de știri, unul de dimineață, între 6.00 și 10.00 și unul seara, în intervalul 22.00 - 23.00. Iar pe parcursul zilei vor fi mai multe grupaje de știri, în direct, de 15 minute fiecare.

Lucian Mândruță, despre televiziunea sa:

"Am realizat că există un public care ne poate da șansa să ne facem meseria. Vom avea conținut audiovizual mai divers decât este acum și mai ales fără încrâncenare și cu o privire relaxată asupra vieții. Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor este un public pierdut pentru audiovizual."

Alex Livadaru, cel care a lansat la Pro TV emisiunea "România te iubesc", este producătorul general al noii televiziuni.

Lucian Mândruță:

"Emisiunile grele sunt seara, acolo sunt și talk-show-uri și emisiuni documentare. Nu suntem adepții tabloidului. Cred că este un public care tocmai de tabloid a fugit și încercăm să-l aducem înapoi."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Deci azi au luat licențe doi foști angajați ai lui Sârbu (în cazul lui Mândruță chiar actual angajat) și nimeni nu a "mirosit" nimic în legătură cu asta?
  • Asta nu e domnul ala care farcea baie imbracat in prime-time la Antena 1? Auzi, nu ii place tablodizarea. Hahahaha!!!
  • Păcăliciul vieții, care n-a vândut un os de pește în viața lui, regele prezentatorilor bâlbâiți, plonjeurul în cada Antenelor, profitorul parazit din bărbuța colilie a lui Adrian Sârbu vrea să aducă în fața televizoarelor publicul scârbit de ce se'ntâmplă. Hai că-i tare! Mândruţă, singurul succes al acestei întreprinderi ar fi să-i păcăleşti pe investitori. 'Succesuri' eterne! Regrete la fel.

Trimite un comentariu