Skip to main content

Mesaj de la Facebook: "Revizuiţi parametrii de confidenţialitate"

 
Facebook Mark-Zuckerberg
Facebook Mark-Zuckerberg

Facebook Mark-ZuckerbergFacebook a început, ieri, să propună utilizatorilor ei să-şi revizuiască setările de confidenţialitate pentru a-i ajuta să controleze mai bine ceea ce ei partajează sau publică pe reţeaua socială, scrie Realitatea.net.

Publicitate

Un dinozaur albastru îi ghidează prin aceşti parametri multipli aplicaţi pe informaţiile lor personale sau partajate.

"Noi ştim că veniţi pe Facebook pentru a fi în contact cu prietenii, nu cu noi", explică Paddy Underwood de la Facebook pe un blog. "Dar noi ştim cât de important este să controlaţi ce anume partajaţi şi cu cine".

Facebook a evocat în iunie această schimbare a criteriilor de confidenţialitate, după ce a fost criticată când a anunţat că va folosi informaţiile despre site-urile vizitate de membrii ei pentru a pune reclame mai bune în faţa ochilor lor.

Dar, potrivit Facebook, utilizatorii pot regla setările de confidenţialitate pentru a dezactiva această nouă funcţie.

Facebook, care numără peste un miliard de utilizatori, este regulat dată în judecată pentru incapacitatea de a proteja suficient datele membrilor ei de aplicaţii terţe sau anunţuri publicitare, aminteşte AFP.

Reţeaua a convenit cu guvernul Statelor Unite să realizeze un audit asupra modului în care păstrează datele personale ale utilizatorilor săi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus