Skip to main content

Ministrul Comunicațiilor: România va avea propriul satelit

 

Satelit"În câțiva ani, România va putea avea propriul satelit. Este vorba de un satelit care va avea toate tipurile de comunicații, comunicații speciale, ale MAPN-ului, comunicații specifice Ministerului de Externe și, de asemenea, posibilitatea de a închiria linia de comunicație pentru orice întreprinzător privat", a declarat Răzvan Coțovelea, ministrul Comunicațiilor, în cadrul celei de-a cincea ediții a International Digital Forum, eveniment ce se desfășoară în aceste momente în București.

Publicitate

Coțovelea a spus că în iarna și primăvara anului viitor va fi elaborat planul pentru dezvoltarea acestui proiect.

Întrebat cât va costa acest satelit, ministrul Telecomunicațiilor a spus că există sateliți care costă 70 - 80 de milioane de euro și există sateliți care costă de ordinul sutelor de milioane de euro, dar în acest moment nu poate spune câți bani va plăti România pentru cel pe care îl va achiziționa.

"Facturile pentru aceste serivicii de satelit sunt foarte mari în momentul de față, în comparație cu ceea ce am putea avea, ca satelit. Prin urmare, un business-plan foarte simplu demonstrează că Statul român va avea de câștigat pe un interval de timp de 4-5 ani dacă va avea propriul satelit și va putea comercializa servicii de satelit", a mai declarat Răzvan Coțovelea.

Acesta a ținut să sublinieze că acest satelit se dorește a fi o investiție profitabilă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Toţi proştii se pricep la cheltuit bani.
    Şi eu dacă aveam 100 mil € puteam să-mi cumpăr satelit.
    Nu sunt în stare să treacă măcar TVR1 în format HD, să tipărească Abecedare pentru clasa I, să facă o autostradă calumea... da visează sateliţi. Cel mai probabil le-a făcut cineva o propunere cu un comision generos şi gata, nu mai poate România fără satelit.

Trimite un comentariu