Skip to main content

Prima TV va emite 16:9 de la 1 octombrie. Când va trece la HD

 
Prima TV HD
Prima TV HD

Foto: hdsatelit.blogspot.com
Foto: hdsatelit.blogspot.com

Publicitate

Prima TV, televiziune deţinută de Cristian Burci, va trece de la 1 octombrie la formatul 16:9. Potrivit reprezentanţilor postului, canalul de televiziune va emite din iarnă în formatul High Definition (HD).

Aceştia au precizat în ultima perioadă că trecerea la HD este o necesitate pentru Prima TV în condiţiile în care postul pregăteşte show-ul "Utopia", care poate fi difuzat doar în acest format.

În ultima perioadă majoritatea posturilor centrale generaliste au trecut sau îşi pregătesc trecerea la formatul High Definition.

Spre exemplu, postul Kanal D a început în luna iulie testele pentru transmisia în HD. La momentul respectiv, pe RCS&RDS se puteau vedea deja primele imagini în acest format, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Şi în cazul Antena 1 se vorbeşte despre trecerea la formatul High Definition, dar reprezentanţii postului nu au putut oferi detalii în acest sens.

În prezent, printre posturile româneşti care emit în format HD se numără Pro TV şi TVR 1, care difuzează însă un program diferit faţă de principalul canal al Televiziunii Române.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Melcu Melcu
    Au trecut 6 ani, iar intrebarea despre HD rămâne mai departe fără răspuns. Trăiască SD-ul. B1 TV pretinde că așa luptă împotriva "dependenței de digital". Samsung pretinde că a renunțat la DTS ca să lupte împotriva "pirateriei". Interesant ar fi de știut ce minciună îndrugă PRIMA TV. Desigur, cauzele sunt mereu BANII, dar niciodată nu ca recunoaște asta nici B1, nici Samsung, nici Prima.
  • Vic Vic
    Și uite că suntem în 2018, au trecut 4 ani și PRIMA a rămas SD. Nici măcar zvonuri de HD nu mai sunt.
  • teo teo
    TVR, Romtelecom, Dolce...sau cum sunt astia structurati acolo, au cele mai mari preturi si cele mai slabe oferte. La televiziune, te doare capul pana gasesti un program..netul ala de 100mb maxim merge ca pe vremea lui Fred Flinstone. Doar nemultumiri auzi despre ei
  • teodor teodor
    fireste, eugen, ca nu ai ce sa vezi, oamenii din spate au fost inlocuiti, majoritatea, cu niste indivizi care habar n-au de televiziune, iar cat priveste partea tehnica....fii sobru, e praf!
  • Eugen Eugen
    Frumos, Prima TV... in rand cu lumea buna pe partea tehnica dar.... nu prea ai ce sa vezi, nici in HD, nici in SD. Slab, foarte slab. Plus ca 16:9 exista in Germania din 1990
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Daca auziti de cand se emite in Germania 16/9 va speriati. Ca sa nu mai vorbim de alte tari, gen Ungaria sau chiar Rusia. Numai la noi avem o singura televiziune generalista care emite 16/9.
  • teodor teodor
    da, hd ii lipseste la Prima TV, tichie de margaritar chelului :)))))) ma faceti sa rad, cred ca mai concediaza o lista lunga de oameni, iar in spate au ramas niste diletanti de mai mare uluiala, hai, c-am ras bine
  • TVR abonament TVR abonament
    TVR 1 nu este HD ... Ceea ce vedem pe TVR HD e o struto-camila pe banii abonatilor in care sunt emisiuni la N-a reluare , doar transmisiunile sportive din afara sunt preluate in format HD ... Intr-o tara normala , am fi avut de mult macar TVR 1 HD in locul prafuitului de TVR HD ... Dar cum suntem o tara de prosti condusa de niste hoti ... nu o sa avem normalitate pe meleaguri mioritice !
  • Carmen Maria Andronache Carmen Maria Andronache
    Creatorii formatului "Utopia" cer ca show-ul sa fie difuzat HD.
  • mihaita mihaita
    dar ce anume are Utopia de se poate difuza doar in HD?
    :))
    Omul cu televizor cu tub nu tot un 16:9 va vedea in cel mai bun caz.
    Mai exact 2 dungi negre in partea de sus si jos?
    Cam aiurea explicatia.

    Am mai scris aici, si UPC are Kanal D in HD de ceva timp.
  • mircea mircea
    In sfarsit emit pt secolul in care traim . Antenele raman in epoca de piatra a televiziunii

Trimite un comentariu

sus