Skip to main content

Radu Carp (SRTv): Corneliu Calotă trebuie să aleagă între funcţia în CA al TVR şi cea de la Guvern

 
tvr
tvr

tvrRadu Carp, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, critică dubla calitate a lui Corneliu Calotă, de membru în CA al TVR şi de purtător de cuvânt al Guvernului, precizând că, pe lângă incompatibilitatea legală, Calotă se află şi într-o incompatibilitate morală, scrie Mediafax.

Publicitate

Corneliu Calotă, consilier în cabinetul primului-ministru, exercită şi atribuţiile de purtător de cuvânt al Guvernului, potrivit unei Decizii a premierului publicată pe 4 septembrie în Monitorul Oficial.

Însă, Corneliu Calotă este detaşat la cabinetul premierului de la TVR. Totodată, Calotă este membru titular în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, din partea Guvernului.

În acest context, un alt membru în CA al Televiziunii Române, Radu Carp, critică dubla calitate a lui Corneliu Calotă şi spune că acesta trebuie să aleagă între funcţia de la TVR şi cea de la Guvern.

"Victor Ponta nu cunoaşte legile pe care ar trebui să le aplice în raport cu propriii săi subordonaţi. Domnul Corneliu Calotă a fost numit în calitatea de purtător de cuvânt al Guvernului pe data de 3 septembrie. La acea dată, domnul Calotă deţinea şi calitatea de membru al CA al SRTv. Această din urmă calitate este incompatibilă cu orice funcţie de demnitate publică sau asimilată acesteia, or funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului este asimilată poziţiei de secretar de stat, conform organigramei aparatului de lucru al primului-ministru. Domnul Victor Ponta ar fi putut să-l atenţioneze pe domnul Calotă asupra situaţiei de incompatibilitate în care se află şi asupra faptului că trebuie să decidă dacă acceptă să funcţioneze ca membru al CA al SRTv sau ca purtător de cuvânt al Guvernului", spune Radu Carp, într-un punct de vedere transmis agenţiei MEDIAFAX. Acesta este membru titular în CA al TVR din partea PDL.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus