Skip to main content

Redacţia Adevărul Moldova a demisionat: „Ne-am făcut onest meseria şi am contribuit la crearea imaginii acestei publicaţii româneşti în Republica Moldova”

 
adevarul moldova
adevarul moldova

adevarul moldova

Publicitate

Jurnaliştii care lucrau la Adevărul Moldova au demisionat ieri din cadrul publicaţiei, după ce redactorul-şef a părăsit redacţia la 1 septembrie. Mai mult, într-un mesaj trimis paginademedia.ro, aceştia au declarat că se disociază de brandul Adevărul.

„În decurs de aproape patru ani, ne-am făcut onest meseria şi am contribuit prin munca noastră zilnică la crearea imaginii acestei publicaţii româneşti în Republica Moldova. Acum, în prag de campanie electorală, proiectul va fi relansat cu o echipă complet nouă. Îi dorim succes şi sperăm că va reuşi să păstreze bunul nume al ziarului „Adevărul“ Moldova”, se arată în mesajul celor şase jurnalişti.

Mesajul este semnat de Alina Ţurcanu, Valentina Basiul, Eugenia Pogor, Ion Preaşca,
Anastasia Nani şi Andrei Rizescu.

Potrivit site-ului moldovenes Unimedia.md, începând de vineri, 12 septembrie, a fost numit un nou redactor-şef la cârma ziarului Adevărul Moldova: George Damian, jurnalist român.

Potrivit sursei citate, Alina Ţurcanu a demisionat la 1 septembrie din funcţia de redactor-şef. „Nu mai pot urmări din postura de redactor-şef cum e lăsat să moară cu zile ziarul la care ţin atât de mult, fără să pot face ceva pentru a schimba lucrurile. Redactorul-şef este responsabil doar de politica editorială a ziarului. Colegii şi prietenii îmi sunt martori: mi-am dorit enorm să salvăm ziarul, am încercat, am luptat, am sperat, am răbdat, am rugat, am aşteptat, am crezut în promisiuni... Dar totul are o limită”, scria ea într-o postare pe facebook.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nico Nico
    Daca i-or fi platit si pe ei cum se plateste pe aici, cu luni si luni de zile intarziere, mi se pare normal ca se duc oamenii unde-or vedea cu ochii. Treaba romaneasca.

Trimite un comentariu

sus