Skip to main content

TVR 1 începe sâmbătă difuzarea trilogiei Wild Carpathia

 
Wild Carpathia
Wild Carpathia

Wild CarpathiaTVR 1, TVR HD şi TVR+ difuzează, începând de sâmbătă, prima parte a trilogiei Wild Carpathia, ce prezintă frumuseţile munţilor din zona Transilvaniei

Publicitate

Seria poate fi urmărită sâmbăta, timp de trei săptămâni, de la 17.55.

Seria Wild Carpathia este o trilogie aparte de filme documentare despre minunile naturii din munţii şi pădurile României.

Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. De la splendidele rezervaţii naturale din Transilvania şi până la Delta Dunării, realizatorii au descoperit zone întinse al căror peisaj a rămas neschimbat de mii de ani.

De-a lungul celor trei episoade sunt prezentate mai multe personaje, de la ciobani, ecologişti, meşteşugari şi până la alteţe regale, cu toţii implicaţi în păstrarea şi conservarea ultimelor zone sălbatice din Europa.

Seria surprinde fragilitatea unor ecosisteme unice, habitat al lupilor, râşilor şi al celei mai numeroase populaţii de urşi din Europa şi arată de ce merită să fie conservate pentru generaţiile viitoare.

„A fost o experienţă incredibilă să călătorim în România şi să avem ocazia de a prezenta această ţară incredibilă, cu speranţa că zonele sălbatice ale Carpaţilor vor fi protejate - cu modalităţile de turism potrivite“, declară producătorul emisiunii, Alisdair Grant.

Charlie Ottley afirmă că A.S.R. Prinţul de Wales, moştenitorul coroanei britanice - care şi apare preţ de câteva minute în acest prim episod al trilogiei - este îndrăgostit de România de peste 15 ani şi încearcă să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a promova în întreaga lume zonele rurale autentice româneşti.

Filmările au avut loc pe parcursul a două săptămâni, în luna mai a anului 2010, în zone precum Munţii Retezat, Munţii Zarandului, Munţii Apuseni, Negreasa şi pe Valea Zălanului. Pentru cele aproape 50 de minute ale acestui prim episod s-au adunat peste douăsprezece ore de filmări, atât de la sol, cât şi din elicopter.

Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii şi culturii originare a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale anticei civilizaţii dacice, până la oraşele şi satele sale medievale, multe dintre acestea supravieţuind până în zilele noastre.

Partea a doua a filmului, Wild Carpathia – De la munţi la mare (WILD CARPATHIA - From the Mountains to the Sea, Marea Britanie, 2013) prezintă frumuseţile din zona de sud a Munţilor Carpaţi, începând de la Porţile de Fier şi vechea staţiune romană Băile Herculane, până la Delta Dunării. Iar în ultima parte a trilogiei, Wild Carpathia – Veşnic sălbatici (WILD CARPATHIA – Wild Forever, Marea Britanie, 2013) călătorim prin nordul ţării, din Maramureş, unde suntem martorii unor festivaluri tradiţionale şi nunţi, până la bisericile pictate din Bucovina. Ideea care a stat la baza scenariilor ultimelor două episoade a fost dezvoltată de The European Nature Trust (Fondul European pentru Natură), organizaţie înfiinţată în anul 2001 de Paul Lister, ce are ca scop conservarea şi refacerea ultimelor areale de sălbăticie şi a habitatelor degradate din Europa.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Foarte bine. L-as introduce si in scoli. Poate se mai deschid niste minti si asa netede cand este vorba de ce de rahat e la noi si ce frumos e in alte parti.
  • vlad vlad
    Da asa e. A fost si pe Pro TV si cred ca si pe ProCinema.
  • alex alex
    Au fost si pe protv in primavara cele 3 parti

Trimite un comentariu

sus