Skip to main content

Un membru CNA avertizează: Arbitrul audiovizualului nu va funcţiona în campania electorală

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), afirmă că "nu se doreşte ca CNA să funcţioneze în campania electorală şi pe perioada celor două tururi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale", scrie HotNews.ro.

Într-un comunicat remis HotNews.ro, acesta susţine, invocând "noi informaţii care apar", ca cele patru mandate de membru CNA care urmează să rămână vacante în octombrie şi noiembrie nu vor fi ocupate în timp util, Consiliul fiind astfel "băgat în concediu cu forţa pentru că unele televiziuni să îşi facă de cap".

Potrivit lui Jucan, Consiliul, în pofida adoptării unui nou Regulament de organizare şi funcţionare care plasează direcţiile în subordinea lui, inclusiv serviciul de monitorizare şi cel de inspecţie, "nu va putea să traseze acestor structuri sarcini şi nu va putea să solicite monitorizări". "Vom fi în situaţia ca nici măcar după alegeri şi nici după numirea celor patru membri să nu putem analiza ce s-a întâmplat în campania electorală", susţine el.

Jucan avertizează totodată că se va adresa forurilor europene şi ambasadelor pentru a semnala situaţia din CNA.

Comunicatul de presă integral, în continuare:

"CNA NU VA FUNCTIONA IN CAMPANIA ELECTORALA

Saptamana trecuta va prezentam evolutia CNA, asa cum o vad eu, pornind de la cele patru mandatele care se finalizeaza in octombrie si noiembrie. Spuneam ca va fi un CNA pesedizat cu cel putin sase membri, exact numarul de voturi minim necesare pentru orice decizie. Control total al PSD in CNA.

Acum, cu noile informatii care apar, lucrurile se agraveaza. Nu se doreste ca CNA sa functioneze in campania electorala si pe perioada celor doua tururi de scrutin pentru alegerile prezidentiale. Pe cele patru mandate care se apropie de termen NU vor fi numiti membri noi/sau aceiasi. Degeaba am adoptat o Decizie privind modul de reflectare a campaniei electorale in audiovizual, degeaba exista Cod de reglementare audiovizual, degeaba exista lege. Uitati ca exista tocmeala!

Este inadmisibil ca unicul organism de reglementare in audiovizual sa fie bagat in concediu cu forta pentru ca unele televiziuni sa isi faca de cap. Evident ca cele sprijinite politic in CNA oricum aveau liber la orice.

Consiliul, cu un nou Regulament de organizare si functionare care plaseaza directiile in subordinea lui, inclusiv SERVICIUL MONITORIZARE si cel de INSPECTIE, nu va putea sa traseze acestor structuri sarcini si nu va putea sa solicite monitorizari. Vom fi in situatia ca nici macar dupa alegeri si nici dupa numirea celor patru membri sa nu putem analiza ce s-a intamplat in campania electorala. Cum am mai spus, se joaca cu "totul sau nimic".

Imi rezerv dreptul, desi consider ca este o obligatie, de a ma adresa forurilor europene si ambasadelor care au transmis necontenit mesaje axate pe alegeri corecte si presa libera de orice presiuni sau control politic. Iar acest demers il voi face mai repede decat cred unii."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus