Skip to main content

Vice Media atrage un nou investitor; valoarea companiei, de peste 2,5 miliarde de dolari

 
Vice
Vice

Vice Vice Media, un site ce difuzeaza continuturi video, care si-a construit o audienta fidela in randul tinerilor americani gratie emisiunilor sale cu polemici intense, a atras un nou investitor, gratie caruia valoarea companiei a fost evaluata la peste 2,5 miliarde de dolari, scrie Wall-Street.ro, care citează AFP.

Publicitate

Technology Crossover Ventures (TCV), fondul de investitii din Silicon Valley care a finantat Facebook si Netflix, a contribuit la bugetul Vice Media cu 250 de milioane de dolari. Investitia vine la cateva zile dupa aportul financiar similar al A&E Networks, canal de televiziune prin cablu detinut de grupurile de media Hearst si Disney.

In iunie, presa a vorbit de un interes crescut pentru Vice Media al concernului Time Warner, care tocmai renutase la domeniul presei traditionale, dar operatiunea nu s-a concretizat. Time Warner ar fi fost dispus sa plateasca 1,1 miliarde de dolari pentru un pachat majoritar de actiuni, ceea ce ar fi crescut valoarea Vice Media la 2,2 miliarde de dolari. In august 2013, compania 21st Century Fox a investit 70 de milioane de dolari in Vice, primind astfel 5% din actiunile acesteia. Tranzactia a evaluat la momentul respectiv Vice la 1,4 miliarde de dolari.

Lansata ca o revista tiparita in 1994, in Montreal, Vice Media are sediul central in Brooklyn, New York. In prezent, Vice Media este o companie internationala de media, targetata pe publicul tanar, care are operatiuni in peste 30 de tari, intre care si Romania.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus