Skip to main content

Ziua Presei Rome în România

 
Gipsy Media Cluj
Gipsy Media Cluj

Gipsy Media ClujÎn fiecare an, în 24 septembrie, se serbează Ziua presei rome în România, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

„Ziua presei rome din anul 2014 ne găseşte într-o perioada foarte dificilă din diverse puncte de vedere. Astfel susţinerea unui proiect media al romilor se dovedeşte a fi oproblemă majoră într-o societate în care nu avem nici un suport . Presă neroma foloseşte fiecare ocazie de a arată latura negativă a comunităţii rome, iar nouă, celor din presă romă care suntem dispuşi să prezentăm şi aspecte pozitive, ni se pun beţe în roate", a declarat Aurel Pascu, fondatorul şi managerul general al Gipsy Media Cluj, singura televiziune romă din România,

„Nu credem că se doreşte o presă romă puternică, aşa cum nu se doreşte în general o presă puternică. Nu suntem sprijiniţi nici de către reprezentanţii organismelor politice ale etniei rome din România", a adăugat el.

"Ziua această- noi presă romă din România - o „sărbătorim” cu tristeţe într-o Românie cu prejudecăţi, chiar şi după un sfert de veac de aşa-zisă democraţie. Referitor la subiectul politic al momentului alegerile prezidenţiale, vedem o sumedenie de candidaţi de diverse naţionalităţi (români,maghiari,saşi), dar am fi dorit să avem şi un candidat de origini rome sau poate avem printre cei care s-au ansat în cursa pentru Cotroceni.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion din balon ion din balon
    hai sa mai spalam niste bani europeni cu niste zero importanta proiecte. bugetarul strain e multumit, incaseaza comisionul si mai cumpara o casa prin romania pe la tara, toata lumea multumita! ce frumos e socialismul cand ai ce imparti!

Trimite un comentariu

sus