Skip to main content

Cristi Lascu, redactorul-șef al National Geographic încă de la apariție, înlocuit la conducerea publicației

 

Cristi Lascu, National Geographic. Foto: srmagazine.ro
Cristi Lascu, National Geographic. Foto: srmagazine.ro

Publicitate

Cristi Lascu, redactor șef al National Geographic încă de la apariția ediției românești a revistei, a fost înlocuit la conducerea publicației de Cătălin Gruia, care în trecut a ocupat funcția de redactor-șef adjunct.

Schimbarea s-a produs de la 1 octombrie, "într-un mod firesc", Lascu aflându-se la vârsta de pensionare, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro.

"O să rămân colaborator al National Geographic cu statut de editor at large, un fel de senior editor. Eu de un an și jumătate am atins vârsta de pesionare. Eu știu că în general au fost foarte multe plecări, dar a mea este destul de naturală, aveam de 12 ani această poziție. În timpul acesta în Statele Unite s-au schimbat trei redactori-șefi", a explicat Cristi Lascu, pentru Paginademedia.ro.

Acesta a mai spus că și-a pregătit plecarea din funcția de redactor-șef încă din primăvara anului trecut, când a devenit freelancer.

"Anul trecut în martie am trecut de pe carte de munca pe freelancer. Din momentul în care Burda a cumpărat Sanoma Hearst, redactorul-șef trebuie să facă mult mai multă muncă de administrație, decât eram eu obișnuit", a mai spus Lascu.

Primul redactorul-șef al National Geographic România a spus că se bucură că funcția sa a fost preluată de Cătălin Gruia și că echipa redacțională a fost păstrată.

"El are toata vechimea și competența pentru National Geographic. Echipa a rămas și sper să rămână aceeași. Eu voi fi remunerat pentru contribuțiile individuale. A fost o experiență deosebita, m-am bucurat că National Geographic Romania, în ciuda unor resure mai modeste, decat alte țări, și-a asumat diverse misiuni precum să redea bucureștenilor Parcul Național Văcărești, salvarea unor specii sălbatice s.a.", a mai declarat Cristi Lascu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu