Skip to main content

Cum fentează Dan Diaconescu legea. Din realizator a devenit invitat permanent. Legea interzice candidaților să facă emisiuni

 

diaconescu

Publicitate

Dan Diaconescu, din realizator, invitat. După începerea campaniei pentru prezidențiale, Dan Diaconescu a devenit singurul candidat care are propria emisiune. Ce-i drept, odată cu 3 octombrie, Diaconescu a pus în cui haina de realizator și a îmbrăcat-o pe cea de invitat cvasipermanent. În plus, n-a mai stat toată noaptea în platoul emisiunii care poartă numele defunctei sale televiziuni, ci numai o oră. O oră în care candidatul vorbește fără întrerupere.

De ce nu mai e Diaconescu realizator la România TV, post deținut de Sebastian Ghiță? Trecerea de la realizator la invitat este strâns legată de campania electorală. Potrivit normelor audiovizuale, candidații pentru Cotroceni nu au voie să fie și realizatori TV.

Mai exact, un articol din decizia CNA privind campania pentru alegerile prezindențiale spune că „În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii acestora, precum şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici și privați.”

CAMPANIE ÎN DIRECT. În ultimele zile, Diaconescu a vorbit la OTV Live despre promisiuni de campanie, despre „ciocoi”, dar a făcut și un „mic curs” despre cum se pune ștampila corect pe buletinul de vot în căsuța candidatului Dan Cristian Diaconescu.

Dacă totuși românii îi preferă pe „ciocoi” Diaconescu recomandă să-i ștampileze pe toți, în mod egal, anulându-și astfel votul.

Situația neclară a lui Diaconescu a fost discutată și în ședința de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului, în care au fost prezentate primele monitorizări din campanie. Potrivit CNA, Diaconescu a avut în perioada 3 - 9 octombrie un număr de 18 prezențe la postul România TV, în timp ce Victor Ponta a avut 17 prezențe.

Valentin Jucan, membru CNA – Toată lumea știe că din momentul în care partidul lui Dan Diaconescu a intrat într-o anumită colaborare cu forța aflată la guvernare a apărut și această emisiune, chipurile, numită OTVLive. Este aceeași grafică, aceeași denumire, aceleași fonturi.

Toată lumea știe că este vorba despre o televiziune în cadrul altei televiziune. Sigla OTV suprapusă pe o identitate a unui alt post.

Vă prevalați de un lucru care înșeală publicul. Este același decor, studio, același tot, cu același Dan Diaconescu. Principalul derapaj este cel de la România TV în legătură cu Dan Diaconescu. Dacă nu luăm acum măsuri, cred că vom lăsa să apară situații similar și pe viitor.

Valentin Jucan a fost și cel care a propus o amendă de 50.000 de lei pentru încălcarea legislației audiovizuale de către România TV în ceea ce-l privește pe Diaconescu, însă ulterior a retras-o pentru a discuta subiectul mai pe larg într-o ședință viitoare.

dan diaconescu

Ce a spus Dan Diaconescu într-una dintre apariții: 

 • „Nu filmează nimeni în secția de vot, nu sunteți filmați. Toți acești oameni care luați bani de la domnul Ponta sau de la domnul Iohannis, vă rog frumos să mă credeți că nu știe nici Klaus Iohannis, nici Ponta dac ați votat cu ei sau ba în secția de vot. Luați-le banii, dacă chiar aveți nevoie de bani, deși, repet, este ilegal să le luați banii. Băgați banii în buzunar, sau dați-i la copii, dar în secția de vot nu vă vede absolut nimeni cu cine votați. Adică nici KS, nici Ponta nu vor afla că m-ați votat pe mine și lor le-ați luat bani. Rămâne secretul nostru de-a pururi.”
 • „Dumneavoastră, cei un milion trei sute de mii care mi-ați jurat că vă veți prezenta la vot și că veți vota candidatul poporului, trebuie să puteți ștampila aici, să fiți atenți să puneți ștampila înăuntrul dreptunghiului. Important este să nu atingeți cumva muchiile dreptunghiului. Important este să puneți ștampila în mijloc. Am să vă învăț asta în fiecare seară, pentru ca acest mesaj să ajungă la toate categoriile de public”.
 • „Vorbesc acum și pentru cei care-i iubesc pe ciocoi în continuare și nu se pot despărțiți de ei de 25 de ani. Cei care aveți o stimă deosebită pentru ciocoi și ajungeți la vot în 2 noiembrie, chiar vă rog să-i prețuiți pe toți în mod egal, adică să puneți o ștampilă și pe domnul Iohannis și pe domnul Ponta și pe domnul Tăriceanu fiindcă în mod egal ei v-au ajutat să trăiți până astăzi în condiții foarte ca nivel de trai, ca locuri de muncă”.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Aceasta lege care interzice candidatilor sa realizeze emisiuni a fost data pe vremea cand poetul Adrian Paunescu realiza emisiuni si in acelasi timp candida pentru a fi ales parlamentar. Ideea era ca Paunescu deranja (desi a avut emisiune chiar la PRO TV), asa ca C.N.A i-a luat dreptul la emisiune. Acum se aplica pentru domnul Dan, dar este o greseala, pentru ca il victimizeaza si ii cresc valoarea. "Ce putem face noi simplii telespectatori"? Sa criticam TVR-ul, ca aia traiesc pe banii nostri, nu DD.
 • Am un raspuns la intrebarea ta, un raspuns care iti poate schimba viata.
  "Ce putem face noi simpli telespectatori?", intrebi tu.

  Iata raspunsul: Pune mana pe o carte si citeste-o!
  Revelatie, nu?
  Sau ai intrat in soc anafilactic, nefericitule?
  Cu cratima ta de analfabet cu opinii si simt civic.
 • Daca CNA nu i-a masuri cu acest "tomberonist" vestit cu cocina lui de televiziune. Parca nu mai are licenta OTV, de ce da voie CNA sa se continue sa emita sub marca OTV LIVE o emisiune pe ROMANIA TV, care este a PSD-istului SEBASTIAN GHITA? Oricum in ultimele luni CNA este ca si inexistent, face jocurile PSD, e clar.Ce putem face noi simpli telespectatori? Noi sesizam CNA pentru incalcarea grava a legii audiovizuale de catre ROMANIA TV gazduind pe DAN DIACONESCXU cu a sa emisiune OTV LIVE dar daca CNA doarme, ce putem face noi mai mult,mai ales ca acest "sobolan" candideaza la presedentine si nu are voie sa apara la tv decat in emisiunile cu character electoral.

Trimite un comentariu