Digi, parte a grupului RCS&RDS, ar putea adopta strategia pe care a folosit-o în România pentru a furniza servicii de telefonie mobilă în Ungaria, şi anume încheierea unui contract de roaming naţional cu un furnizor existent din industria telecom, potrivit experţilor din domeniu, scrie Mediafax.
"Digi este o companie multinaţională în regiune şi operează deja o reţea de telefonie mobilă în România. Folosind roamingul, această reţea ar putea fi extinsă uşor, pentru a include Ungaria", a declarat Peter Kerekes, expert în telecomunicaţii şi unul dintre proprietarii biroului de avocatură Kerekes and Co., citat de Budapest Business Journal.
Una dintre problemele pe care Digi le-ar putea întâmpina în includerea telefoniei mobile în pachetul de servicii oferite în Ungaria este spectrul redus al frecvenţelor pentru care deţine drept de folosinţă în prezent.
"Spectrul este prea îngust pentru a oferi platforma atât pentru serviciile de voce, cât şi pentru cele de date pe Internet. Digi s-a confruntat cu aceeaşi problemă şi în România, unde compania a putut utiliza doar frecvenţele din banda de 2,1 GHz pentru tehnologia de tip 3G/UMTS până în 2013. De aceea, a semnat un contract de roaming naţional cu unul dintre operatorii de pe piaţa românească, ce a funcţionat perfect până în 2014. În acest an, Digi a obţinut proopria frecvenţă în banda de 900 MHz", a afirmat Kerekes.
În luna aprilie a acestui an, RCS&RDS a încheiat în România un contract de roaming naţional cu Vodafone, prin care clienţii beneficiază de servicii de voce şi date mobile inclusiv în zonele în care reţeaua DigiMobil nu are acoperire.
Pe piaţa telecom din Ungaria operează trei mari furnizori de servicii de telefonie mobilă, şi anume Magyar Telekom, filială a Deutsche Telekom, Vodafone şi Telenor.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro"În ultimii ani, cotele de piaţă ale celor trei furnizori existenţi nu s-au schimbat prea mult: T-Mobile are 45% din piaţă, Telenor 33%, iar Vodafone 22%. Intrarea pe piaţă a Digi ar putea transforma semnificativ condiţiile pieţei, iar liderul T-Mobile ar putea avea cel mai mult de pierdut în acest proces", a afirmat una dintre sursele Budapest Business Journal.
Comentarii
Ca i-a convenit doar cat a fost mitica la liga, sa plateasca putin si sa dea mita.
De aceea ii ancheteaza acum parchetul. Ca dadeau mita sa ia doar ei drepturile tv. Acum li s-a infundat. NU cred ca va mai fi vreodata liga 1 pe digi in conditiile in care se doreste transparenta.
Stii cati sunt la rds in situatia asta si nu pot face nimic? Sunt dispusi sa dea si mai mult de 10 lei, dar operatorul le refuza dreptul
NU vreau sa mai aud de ei. Mi-am prelungit abonamentul fara sa consult piata. Acum imi pare rau ca nu am acceptat oferta Upc