Skip to main content

La ce televiziuni prietene şi-au făcut prezidenţiabilii campanie. Topul apariţiilor TV

 
Biroul presedintelui
Biroul presedintelui

Biroul presedinteluiTeama de a ieşi din zona de confort a propriilor declaraţii politice şi frica de un ziarist potrivnic l-au împins pe Victor Ponta să aleagă să fie intervievat numai de jurnaliştii de la Antena 3 şi România TV, iar pe Klaus Iohannis şi Elena Udrea să accepte numai invitaţii în platourile de la Realitatea TV şi B1 TV, scrie ziarul Adevărul.

Publicitate

Toţi candidaţii, în schimb, au participat la emisiunile de la Digi24, televiziune considerată neutră.

Premierul Victor Ponta, de exemplu, este o prezenţă obişnuită la Antena 3, televiziune patronată de Dan Voiculescu, în prezent încarcerat la Rahova. În plus, Voiculescu este fondatorul PC, partid aflat într-o alianţă politică cu PSD şi UNPR. România TV este televiziunea lui Sebastian Ghită, prieten apropiat al premierului şi proaspăt suspendat din PSD, dar care visează ca după alegeri să preia frâiele PSD, în tandem cu Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis şi Elena Udrea au onorat mai multe invitaţii la Realitatea TV în campania electorală, televiziune-duşmană principalului contracandidat, Victor Ponta, şi unde moderatorii nu au făcut un secret din afinitatea pentru cei doi. De exemplu, Lavinia Şandru, realizatoarea emisiunii „Deschide lumea“, este o susţinătoare a Elenei Udrea, din cauza căreia chiar a intrat în conflict, recent, cu Oreste Teodorescu. De asemenea, cei doi candidaţi au mai avut apariţii şi la B1TV, televizune de dreapta. Deşi televiziune-potrivnică premierului, Victor Ponta a riscat şi a avut o apariţie şi la acest post, în emisiunea moderată de Mădălina Puşcalău, care însă l-a tratat cu blândeţe pe candidatul PSD, mai scrie Adevărul.

Topul apariţiilor TV

 • Premierul Victor Ponta se menţine pe primul loc în topul apariţiilor TV, la mare distanţă de ceilalţi candidaţi, scrie Mediafax. În săptămâna 13-19 octombrie, premierul a avut 702 apariţii la TV.
 • Pe locul al doilea rămâne Klaus Iohannis, unul dintre puţinii candidaţi care au crescut, fiind menţionat de 379 de ori laTV.
 • Elena Udrea rămâne pe locul al treilea, cu 231 de apariţii la TV.
 • Călin Popescu Tăriceanu a crescut ca număr de menţiuni în media, recâştigând locul al patrulea, pe care îl pierduse în urmă cu o săptămână în favoarea lui Teodor Meleşcanu. Fostul premier a fost menţionat la TV de 117 ori.
 • Deşi a scăzut uşor ca mediatizare, Monica Macovei trece pe locul al cincilea în top, cu un total de 98 de menţiuni la TV. După ce, în săptămâna 13-19 octombrie, scandalul ofiţerului acoperit l-a propulsat de pe locul 7 pe locul 4 în top, Teodor Meleşcanu coboară pe locul 6, înregistrând o scădere foarte mare, fiind pomenit doar de 56 de ori la TV.
 • Gheorghe Funar urcă o poziţie şi ajunge pe locul 7, cu 55 apariţii la TV.
 • Kelemen Hunor este în scădere şi coboară pe locul al optulea în top cu 29 apariţii la TV. El este urmat de Dan Diaconescu, care, deşi în scădere uşoară, se menţine pe locul nouă în top, cu 412 apariţii în media din care 19 la TV.
 • Pe locul 10 se situează Corneliu Vadim Tudor, care creşte uşor de la 351 la 387 de apariţii în media - din care 13 la TV.
 • Szilagy Zsolt este pe locul 11 şi scade de la 230 la 161 de apariţii - 8 la TV.
 • Candidatul William Bânză a înregistrat o scădere, de la 218 de menţiuni în media, la 125 - 5 la TV.

Şi candidaţii la Preşedinţie de pe ultimele poziţii au scăzut în topul apariţiilor în media. Constantin Rotaru, scade de la 154 de apariţii la 140 (1 la TV). Mirel Mircea Amariţei scade de la 91 de apariţii în media la 61, fiind pe ultimul loc (1 la TV).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Elena Udrea a mers la TVR1 unde i s a pus o intrebare care a ajuns stire si pe paginademedia. Prezenta lui Klaus Iohassis la TVR1 a fost de asemenea stire pe aici. Asa ca articolul asta nu prea exprima realitatea.

Trimite un comentariu

sus