Skip to main content

Octav Popescu, Initiative, despre amenda de la Consiliul Concurenței: Decizia este injustă și poate marca un episod nefericit în evoluția businessului de media

 

Octavian Popescu, VP Initiative
Octav Popescu, vicepreședintele Initiative, reacționează după sancționarea celor 11 agenții de media de către Consiliul Concurenței cu amenzi totale de 3,2 milioane de euro pentru înțelegeri anti concurențiale.

Publicitate

Octav Popescu: „Considerăm că decizia Consiliului Concurenței este injustă și poate marca un episod nefericit în evoluția businessului de media din România, deja afectat de o decizie politică adoptată în regim de urgență în 2013 fără a lua în considerare opinia organizațiilor profesionale din domeniu sau practica internațională.”

Agențiile Initiative și BPN, ambele parte a grupului Lowe, au fost sancționate de Consiliul Concurenței cu amenzi de 557.104 euro, respectiv, 62.500 de euro.

„Decizia Consiliului Concurenței este cu atât mai surprinzătoare cu cât nu există nicio dovadă privind încălcarea legii concurențiale prin acțiunile întreprinse de cele 11 agenții sancționate”, mai spune Octav Popescu.

Reamintim că 11 agenții de media au fost amendate de Consiliul Concurenței cu sume care totalizează 3,2 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Amenzile au vizat procente între 2,4% și 2,6% din cifrele de afaceri ale agențiilor.

Poziția Initiative, în continuare:

Initiative și Brand Programming Network (BPN) resping decizia Consiliului Concurenței, care, în ciuda argumentației factuale, logice și fără echivoc susținute de toate cele 11 companii și, în baza unui raport dubitabil, subiectiv și lipsit de esență, incriminează agențiile de încălcarea dreptului concurenței prin intenția de eliminare de pe piața media a unui concurent.

Decizia Consiliului Concurenței este cu atât mai surprinzătoare cu cât nu există nicio dovadă privind încălcarea legii concurențiale prin acțiunile întreprinse de cele 11 agenții sancționate. Este tristă constatarea că instituțiile - teoretic obiective - ale statului s-au poziționat în mod inechivoc de partea celor care cred că le pot influența.

Considerăm că decizia Consiliului Concurenței este injustă și poate marca un episod nefericit în evoluția businessului de media din România, deja afectat de o decizie politică adoptată în regim de urgență în 2013 fără a lua în considerare opinia organizațiilor profesionale din domeniu sau practica internațională.

Agențiile noastre reprezintă modele de business la un standard profesional ridicat și mai ales la un nivel indubitabil de etică și onestitate. Și întotdeauna va fi așa. Suntem pregătiți să continuăm demersurile împotriva deciziei Consiliului Concurenței și sa luptam pentru expunerea și contracararea practicilor neetice, atitudine împărtășită de toți actorii importanți din piața de media, în beneficiul transparenței și al unui climat de business concurențial corect.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu