Skip to main content

Prima TV a introdus "dublarea" prin limbajul semnelor la Focus

 
Prima mimico-gestual
Prima mimico-gestual

Prima mimico-gestualDeşi fusese anunţată pentru începutul anului viitor, "dublarea" prin limbajul semnele la ştiri a fost introdusă deja la Prima TV.

Publicitate

"Da, pregatim trainingul unei echipe pentru stiri, care sa asigure o comunicare explicita si pentru publicul cu deficiente de auz si vorbire. Pana la 1 ianuarie 2015, vom implementa acest program", declara la începutul acestei luni Vlad Sterescu, Head of News Prima TV, pentru paginademedia.ro.

Televiziunea deţinută de Cristian Burci nu este prima care a trecut la acest sistem.

Pro TV a fost primul post privat care s-a conformat noii legislaţii, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Această schimbare a intervenit ca urmare a intrării în vigoare a unei legi ce obligă televiziunile naţionale să interpreteze în limbajul mimico-gestual şi prin titrare sincron cel puţin 30 de minute din programele de ştiri.

Noul act normativ (Legea numărul 103), care a fost publicat în Monitorul Oficial din 11 iulie, modifică şi completează Legea audiovizualului numărul 504/2002.

Potrivit legii, „persoanele cu handicap de auz au dreptul de acces la serviciile media audiovizuale, în funcţie de posibilităţile tehnologice”.

Şi postul public ar urma să introducă „traducerea” ştirilor în limbajul semnelor. Postul are o emisiune la TVR 1, Oameni ca noi, vineri de la 15.30 şi Transilvania la zi, pe TVR 3, de la 18.00, ambele cu traducere mimico-gestuală.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus