Skip to main content

Un documentar HBO filmat în cartierul Ferentari, câştigător la Festivalul de Film de la Zurich

 
Toto si surorile lui
Toto si surorile lui

Toto si surorile luiToto şi surorile lui, noul documentar produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production şi regizat de Alexander Nanau, câştigă premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film.

Publicitate

Toto şi surorile lui va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.

Documentarul spune o poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi. Toto şi surorile lui este un documentar observaţional de lung metraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme.

Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

HBO Europe se află la cea de-a doua colaborare cu regizorul Alexander Nanau. Primul documentar al acestuia a obţinut în 2009 premiul EMMY International la categoria Arts Programming. Lumea văzută de Ion B. urmăreşte povestea lui Ion Bârlădeanu care, dintr-un artist obscur care lucra în ghena unui bloc bucureştean, a ajuns să îşi vadă lucrările expuse la Londra, Paris sau Copenhaga, alături de opere ale lui Andy Warhol sau Marcel Duchamp.

Festivalul de Film de la Zurich oferă publicului o imagine de ansamblu asupra activităţii celor mai promiţători cineaşti din întreaga lume şi promoveaza schimbul de idei între reprezentanţii industriei de film din toată lumea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • D D
    Unde locuieste Ion B? Stiu pe cineva care ar vrea sa il ajute.
  • Mester Mester
    Da, am gresit si n-am scuza. Multumesc pt. atentionare. M-am autopedepsit scriind zece randuri de "va". :)
  • gigi gigi
    In Occident nu dai niciodată gres cu un film documentar despre țigani sau despre sărăcia din Est. Rețeta succesului, indiferent ca ești regizor sau simplu ONGist.
  • I.A. I.A.
    "v-a avea"?!!
  • cris cris
    Probabil alt film cu tigani care isi merita soarta dar noi ii victimizam desi ei sunt niste puturosi care vor totul moca
  • Mester Mester
    Alexander Nanau este un regizor specializat in a exploata oamenii saraci. Observa ca face asta cu succes in continuare. Nu stiu cata lume stie ca l-a luat pe Ion Barladeanu de la galeria de arta care il descoperise, a mintit ca v-a avea grija de el, i-a inchiriat o garsoniera lui Ion B. pe banii pe care artistul ii avea din 3 lucrari vandute, l-a filmat, s-a umplut de bani si l-a aruncat din nou in strada. Iob B. locuieste acum fix in scara de bloc in care a locuit mereu si se hraneste in continuare din gunoaie.

Trimite un comentariu

sus