Skip to main content

Jurnalistul George Mihalcea, ex Radio Guerrilla, îşi lansează volumul de proză scurtă "În mijlocul lucrurilor"

 
Coperta In mijlocul lucrurilor
Coperta In mijlocul lucrurilor

Coperta In mijlocul lucrurilorJurnalistul George Mihalcea, ex Radio Guerrilla, îşi lansează, marţi (28 octombrie), de la ora 19.00, în Librăria Cărtureşti-Verona, volumul de proză scurtă In mijlocul lucrurilor.

Publicitate

Cartea este un puzzle de crochiuri ale vieţii de cuplu, ce poate fi amuzantă, tensionată, hâtră, profundă sau superficială alături de schiţe ale contemporaneităţii.

“În compoziţiile lui George Mihalcea, oamenii şi destinele lor suburbane se împletesc în crearea unui univers care se roteşte precum un imens şi neliniştit Cub al lui Rubik. Ne întâlnim mereu în mijlocul lucrurilor, fără să avem timp să ne cunoaştem, descrie un personaj sursa nefericirii perpetue şi, cu fiecare pagină, o altă cameră e trasă în dreptul privirilor noastre, spre a confirma că nu există o soluţie. Grupate în ultimul capitol, Microficţiunile sunt punctul forte al cărţii. Nu pentru că ar reprezenta un exerciţiu de adaptare a literaturii la epoca Twitter, ci pentru că lovesc cu forţa unor gloanţe, stârnind mici cutremure interioare. Probabil că aşa ne vom aminti viaţa când va fi să nu mai fie” – Adrian Georgescu, jurnalist şi scriitor.

Despre George Mihalcea

  • Născut în Ploieşti, 1 aprilie 1979
  • Absolvent al Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, matematică-fizică. A studiat Jurnalism la Şcoala Superioară de Jurnalistică. Licenţiat în Jurnalism şi Litere, la Facultatea de Litere, Universitatea de Vest Timişoara.
  • A debutat în presă la Radio România Tineret, apoi a fost reporter la redacţia Literatură-Arte a Radiodifuziunii Române.
  • În 2004, a ajuns la Radio Guerrilla, redactor prezentator de ştiri, specializat în jurnalism de film.
  • În 2011, a conceput o revistă de film, Cinematique, supliment al revistei Zile şi Nopţi. În acelaşi an, a început Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti.
  • În 2012, a ocupat locul trei la concursul literar Reţeaua Literară cu povestirea “Aventurile lui Robinson şi ale bunicului său mort, Thales”.
  • În 2013, a apărut în volumul colectiv Ficţiuni reale, Editura Humanitas.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • E plin netul de hateri care comenteaza aiurea fara sa livreze ei insisi ceva. ;)
  • cum "ex"! guerrilla nu moare si nu se preda, remember? :)))

Trimite un comentariu

sus