Skip to main content

Au fost premiaţi Tinerii Jurnalişti ai Anului: Roxana Pricop (ZF) şi Victor Cozmei (HotNews), printre câştigători

 
tanarul_jurnalist_201400068
tanarul_jurnalist_201400068

tanarul_jurnalist_201400068
Andreea Pavel (foto stânga), Roxana Pricop, Victor Cozmei

Publicitate

Victor Cozmei - Hotnews.ro, Andreea Pavel – Info Sud-Est (Constanţa), Roxana Pricop – Ziarul Financiar şi  Anca Simina - Gândul.info sunt cei patru câştigători ai marilor premii de câte 1.000 euro ai ediţiei din 2014 (a-XVa) a Tânărului Jurnalist al Anului.

Festivitatea de premiere, desfăşurată în 26 noiembrie 2014, la Hotel Intercontinental, a fost prezentată de jurnalistul Kamikaze Alexandru (DUCU) Hâncu. 

Secţiunea JUSTIŢIE ŞI STAT DE DREPT, introdusă pentru prima dată în acest concurs cu sprijinul partenerului Programul Media Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, l-a avut câştigător pe Victor Cozmei, de la Hotnews.ro, cu textul România, Raiul avocaţilor condamnaţi penal. Câteva cazuri emblematice cu avocaţi condamnaţi definitiv, dar care pledează în continuare în instanţă. Ce zice Baroul în cazul Florin Costiniu.

Finaliştii au fost următorii: 

- Atilla Biro (Gândul.info)
Cum a fost angajat nepotul din Flămânzi la cabinetul fostului judecător CCR Aspazia Cojocaru: „Vă rog să nu mă mai deranjaţi!”

 - Victor Cozmei (HotNews.ro)
România, Raiul avocaţilor condamnaţi penal. Câteva cazuri emblematice cu avocaţi condamnaţi definitiv, dar care pledează în continuare în instanţă. Ce zice Baroul în cazul Florin Costiniu

- Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigaţii Media)
Fundaţia PSD-EADS

- Lilia Zaharia (Asociaţia de Presă Independentă din Republica Moldova): Judecători cu case „fără preţ” şi pământuri „fără valoare”

La secţiunea MEDIU ŞI ECOLOGIE câştigătoare a fost Andreea Pavel, de la Info Sud-Est, Constanţa, cu textul Inconştienţă şi ipocrizie! Statul român nu mai supraveghează iazurile de steril de la Baia, unde se procesa cuprul extras din mina Altân Tepe.

Finaliştii au fost următorii:

- Olga Cealgăi şi Valentina Basiul - Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Republica Moldova şi „Adevărul” Moldova
Adevărul despre codrii Moldovei: bani, tupeu şi pile-n Parlament
- Andreea Pavel - Info Sud-Est, Constanţa
Inconştienţă şi ipocrizie! Statul român nu mai supraveghează iazurile de steril de la Baia, unde se procesa cuprul extras din mina Altân Tepe

- Vlad Odobescu - Casa Jurnalistului
Dr. Menci şi OMG-urile lui Voiculescu

Articolul Andreei Pavel de la Info Sud-Est Constanţa a fost apreciat pentru abordarea documentată a unui subiect nebăgat în seamă de presa centrală - poluarea produsă de lucrările miniere abandonate, pericolul extraordinar pus de iazurile de steril lăsate de autorităţi în voia sorţii, precum cel legat de exploatarea de cupru la Altân Tepe, a arătat reprezentanta juriului, Sabina Fati, redactor şef al României libere. 

ECONOMIA a fost „câştigată” de Roxana Pricop de la Ziarul Fiannciar.

Finalişti au fost următorii:

Florin Cojocaru - Economica.net
Fortus Iaşi, atrasă într-un concubinaj cu magnatul Tender. De ce a eşuat planul? DOCUMENTE -

Roxana Pricop - Ziarul Financiar:
România are nevoie de 2.300 angajaţi plătiţi de trei ori mai bine decât în Polonia pentru a supraveghea un sistem financiar de şase ori mai mic
Miza noii legi a retrocedărilor: terenuri de 1,2 miliarde de euro şi jumătate din pădurile României vor putea fi cumpărate cu puncte

Claudiu Zamfir (HotNews şi cursdeguvernare.ro):
Scrisoarea Bruxellesului către Bucureşti pe fondurile 2014-2020. Propunerile ”Nu întrunesc condiţiile minime de calitate şi credibilitate”

Secţiunea ACTUALITATE INTERNĂ a avut de cele mai multe înscrieri: 30 de jurnalişti, dintre care 10 din presa locală, şi 69 de articole de jurizat. Marele premiu a fost câştigat de Anca Simina, cu textul Raiul Imobiliar RA-APPS. Ce n-a văzut premierul: Gândul a găsit pe lista lui Ponta 28 de erori.

Nominalizările acestei secţiuni au fost:

- Dan Lungu - Mediafax, Alba-Iulia
REPORTAJ: În urma parlamentarilor, la Roşia rămân aceleaşi patimi: "Aurul ne aduce fericire sau ne ucide"

- Antonio Glodeanu  - Yahoo!News
„Orfanii” cu părinţi ai României

- Anca Simina - Gândul.info
Raiul Imobiliar RA-APPS. Ce n-a văzut premierul: Gândul a găsit pe lista lui Ponta 28 de erori -

- Laura Ştefănuţ - Casa Jurnalistului / digi24.ro
Fantomele Sportului din Bucureşti
Cât costă şcoala gratuită şi cine profită de pe urma concursurilor şcolare private?

UniCredit Ţiriac Bank, ECO-ROM Ambalaje, E.ON România, dar şi KAS – Programul Media Europa de Sud-Est sunt sponsorii secţiunilor, respectiv partenerul, care au făcut posibilă desfăşurarea competiţiei în 2014.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus