Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Antenei 1 în presa din 1993

 
DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Antenei 1 în presa din 1993
Antena 1 Arhiva

ANIVERSARE. 22 de ani de Antena 1. Postul de televiziune deținut de familia Voiculescu, în zi de sărbătoare.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă cum s-a văzut în presă lansarea postului Antena 1, deținut la vremea respectivă de  „Corporația pentru cultură și artă Intact”.

Societatea a cumpărat publicitate în fiecare zi în ziarul Libertatea, pe atunci un ziar de calitate, cu o lună înainte de lansarea postului.

După prima emisie, Libertatea a fost și cea care a publicat un interviu cu primul director general de atunci al stației, Florin Brătescu. Din acesta aflăm că „nume sonore” se alăturaseră postului de televiziune: Octavian Sava, Valeriu Negru, Octavian Iordachescu, Doina Anastasiu.

Câteva fragmente din interviul publicat în decembrie 1993, cu Florin Brătescu:

  • Ce vă conferă atributul de profesionist? „Concepția de organizare a studiourilor noastre; aparatura de ultima clasă tehnică; structura programelor; calitatea oamenilor cu care le realizăm.”
  • Înseamnă că veți face o concurență serioasă televiziunii naționale! „Am pornit de la ideea că nu vom concura ci vom completa televiziunea națională oferind ceea ce aceasta nu prididește să facă (…). Programele noastre sunt structurate mai ales pe filme artistice, documentare, de animație, pentru toate vârstele și preferințele. Nu vor lipsi emisiunile muzicale, show-urile atât de gustate de tineri.”
  • Dar atât de copioasele „mese rotunde” politice, partinice, partizane și chiar partizanale? „Oricât de copioase ar fi ele, preferăm să fie „servite” de alții!”
  • Am văzut emițătorul și m-a impresionat lucrarea, ca performanță tehnică. Cine sunt „vinovații”? „Antrepriza Română de Poduri-București, directorul general ing. Robică Popină; directorul filialei 3, ing. Constantin Mlak; specialistul în montaje Tomel Buzatu. Aș remarca și aportul ing. Vladimir Bogdănescu, directorul tehnic.”

 

 

Primul interviu despre lansarea Antenei 1, realizat în decembrie 1993. Sursa foto: Paginademedia.ro
Primul interviu despre lansarea Antenei 1, realizat în decembrie 1993. Sursa foto: Paginademedia.ro

 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Vorbeste cu astia de la Antena 1, poate or sa dea muzica nostalgica in vreo duminica, poate asa fac si ei fata Pro tv-ului
  • Si lansarea antena 1 a fost prafuita... Nu suporta nici o comparatie cu lansarea Pro TV de peste doar doi ani (1995 - "Te uiti si castigi"). Se pare ca asa cum incepi, asa ramai.
  • cu acte http://jurnalul.ro/stiri/observator/dan-voiculescu-a-castigat-procesul-pe-care-i-l-a-intentat-paraschiva-silaghi-681603.html
  • Apoi a aparut ProTV-ul, cosmarul lor pe care, desi l-au copiat sezon de sezon, n-au reusit sa-l invinga niciodata. E doar unul dintre blestemele care s-au lipit de turnatorul dovedit cu acte: FELIX, VOI CU RESTUL. SI CU ARESTUL...

Trimite un comentariu