Skip to main content

Iulian Comănescu, George Orbean și Magda Grădinaru vor lansa proiectul online jurnalistan.ro

 

jurnalistan

Publicitate

Iulian Comănescu, jurnalist și analist media, alături de George Orbean, fost project manager la Digi24, și Magda Grădinaru, vor lansa din 30 noiembrie o nouă publicație online, jurnalistan.ro. Proiectului i s-a alăturat și Cristi Citre, fost reporter pe politic la Digi24, concediat de la postul de știri după o postare critică la adresa lui Victor Ponta.

Iulian Comănescu, pentru Paginademedia.ro: „Vrem să facem good old journalism, dar în niște parametri din 2014. Ideea de bază e că pe Internetul românesc plouă cu pseudo-știri, intoxicări, vorbe, vorbe, vorbe. Există un anumit esențial care scapă printre degetele și tastele presei de la noi. Așa sunt, de pildă, alegerile din Republica Moldova, pe care ne-am concentrat pentru lansarea din 30 noiembrie.”

Potrivit lui Comănescu, și alte nume importante se vor alătura proiectului jurnalistan.ro.

Site-ul se va axa pe informația de calitate și va avea secțiuni de Politică, Economie, Externe, Cultură, Media, Tech.

„Jurnalistan a pornit la o bere, dintr-o exasperare comună, la sfârșitul lui octombrie 2014, înainte de turul al II-lea al prezidențialelor. Magda Grădinaru, George Orbean și Iulian Comanescu vorbeau despre cât de nenorocită a ajuns presa din România și despre cum ei nu mai fac așa ceva, adică presă”, spune textul de prezentare al publicației online.

„Jurnalistan nu este al nimănui, în sensul de afiliere politică. Am pus mână de la mână resurse și creier ca să-l facem”, mai spun cei de la jurnalistan.ro.

Declarația de intenție a celor de la jurnalistan.ro:

Jurnalistan nu îți împuie capul și ochii cu pseudo-știri, dictate de partide care impun agenda publică, prin intermediul conferințelor de presă. Jurnalistan nu bate perpetuu câmpii, în teorii interminabile cu titlul de “analiză” sau “comentariu”, deși, ocazional, va teoretiza unele lucruri. Jurnalistan nu pescuiește-n rigolă, după detalii imunde din viața asistentelor, deși, din când în când, îi place să râdă și să se uite la o poză cu o femeie frumoasă. Jurnalistan nu e, în orice caz, numai text, deși în momentul de față de-abia am ajuns să ne batem capul cum să-l facem mai atractiv vizual. Jurnalistan nu e o serie întreagă de alte lucruri care vă deranjează pe site-urile românești.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu