Skip to main content

Meciul România - Irlanda de Nord, difuzat vineri de TVR 1

 
meci Romania-Irlanda de Nord
meci Romania-Irlanda de Nord

meci Romania-Irlanda de Nord

Publicitate

Meciul primelor clasate în grupa F: România – Irlanda de Nord, va fi difuzat de postul public.

Partida va fi difuată vineri, 14 noiembrie, de la ora 21.45, acesta fiind al patrulea meci de calificare la UEFA EURO 2016, al României.

Meciul va fi comentat de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos şi este precedat şi urmată, la TVR 1, de Studio Fotbal, emisiune moderată de Tudor Furdui.

„Este meciul primelor clasate din grupa F: Irlanda de Nord şi România. Irlanda de Nord are trei victorii în primele trei partide, două dintre ele - în deplasare: 2-1 la Budapesta şi 2-0 la Atena. România a obţinut, pe 7 septembrie, primele 3 puncte spre calificarea la UEFA EURO 2016, după ce a reuşit victoria asupra Naţionalei Greciei. În urma egalului cu reprezentativa Ungariei, din 11 octombrie, echipa României a mai acumulat un punct. Pe 14 octombrie, la Helsinki, România a învins Finlanda cu 2-0, obţinând încă 3 puncte”, explică Emil Hossu Longin, unul dintre comentatorii partidei România – Irlanda de Nord.

Irlanda de Nord a produs cea mai amară înfrângere a naţionalei din epoca modernă, pe 16 octombrie 1985, când a învins echipa României cu 1-0, la Bucureşti. Atunci, practic, Naţionala de fotbal a României a fost eliminată de la Cupa Mondială din Mexic. Pe de altă parte, nord-irlandezii n-au mai fost la un turneu final de la cel din 1986.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus