Skip to main content

Nașul TV, cu Robert Turcescu, se alătură televiziunilor de știri care intră în campania pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

 

TurcescuNașul TV, post de televiziune deținut de Radu Moraru, căruia recent i s-a alăturat Robert Turcescu, care a părăsit B1 TV după ce a dezvăluit că a fost ofițer sub acoperire.

Publicitate

Campania pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este reflectată de 193 de posturi de televiziune şi radio, potrivit unor informații postate pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Listele care cuprind 115 televiziuni şi 78 de radiouri sunt încă în curs de actualizare, motiv pentru care este de aşteptat să crească numărul total al posturilor care reflectă campania.

Printre televiziunile care difuzează emisiuni electorale în campania pentru al doilea tur de scrutin se numără Antena 3, B1 TV, Digi 24 (staţia centrală şi cele locale), Realitatea TV (staţia centrală şi staţiile locale), The Money Channel, România TV, Naşul TV, Neptun TV, Look TV și Look Plus. Acestora li se adaugă Societatea Română de Televiziune (staţiile centrale şi studiourile regionale).

Şi posturile de radio şi-au declarat intenţia de difuzare a unor emisiuni electorale în campania pentru turul al doilea de vot, între acestea numărându-se RFI România, Realitatea FM (staţia centrală şi cele locale) şi posturile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Toate aceste posturi de televiziune şi radio sunt monitorizate de specialiştii CNA pe toată perioada campaniei electorale. Consiliul va monitoriza şi alţi radiodifuzori, prin sondaj şi dacă va primi reclamaţii.

Precizăm, însă, că forul audiovizualului nu funcționează în prezent din cauza lipsei de cvorum. Mai multe mandate ale unor membri CNA au expriat chiar în timpul desfășurării campaniei pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, lăsând Consiliul cu mai puțin de opt membri (necesari pentru a fi cvorum) disponibili pentru a participa la ședințe.

Deși serviciul de monitorizare funcționează, CNA nu poate lua decizii în privința sancționarii posturilor care derapează în această perioadă. Consiliul va putea să sancționeze posturile care au încălcat legea abia după ce Parlamentul va numi noi membri pentru ca forul să-și poată relua ședințele.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu