Skip to main content

Telejurnalul televiziunii publice a ignorat complet manifestațiile de vineri. În schimb a amintit de cele din Ungaria și Italia

 

Stelian TănaseJurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 nu a inclus nicio informație despre manifestațiile de solidaritate cu diaspora ale cetățenilor din Cluj, Timișoara, București, Iași, Arad și Oradea, scrie HotNews.ro. Deși a avut o corespondentă live din Timișoara chiar în timpul manifestației, producătorii Telejurnalului au preferat o știre despre cazul unor copii intoxicați cu sarmale. Pe parcursul emisiunii de știri au fost amintite însă manifestațiile antiguvernamentale din Ungaria și Italia, mai scrie HotNews.ro.

Publicitate

Pe TVR 2, în Ora de știri de la orele 22.30, a fost difuzată o știre cu imagini din mai multe orașe sub titlul "Campania se termină în stradă. Mii de oameni din marile orașe solidari cu românii din diaspora".

Contactat de HotNews.ro, șeful TVR, Stelian Tănase, a spus că trebuie întrebată conducerea redacției de știri, deoarece "eu respect independența editorială" iar "Claudiu Lucaci (șeful Știrilor) nu mă întreabă niciodată ce dă". Contactat la rândul sau, Claudiu Lucaci ne-a îndrumat spre biroul de comunicare al instituției pentru lămuriri.

Stelian Tănase a spus, totuși, că în opinia sa la principalul jurnal "ar fi trebuit să apără o relatare, manifestațiile acestea sunt și o chestiune civică - dacă oamenii cer să-și exercite dreptul de vot, nu e ceva politic. La ora 10 s-a dat, dar cred că trebuia dat și în ediția de la opt, amplu, nu doar o informație de un minut. Iar noi puteam să acoperim manifestațiile pentru că aveam cum, avem studiourile teritoriale. Dar trebuie întrebat Claudiu Lucaci, el nu-mi dă mie socoteală."

Șeful TVR a mai spus că "dacă se întâmplă așa ceva la Pro TV, imaginați-va, responsabilul era dat afară până s-a terminat ziua. Dar noi suntem televiziune publică și regulamentele noastre de decizie nu permit așa ceva. E o scăpare importantă și pentru un director de știri pune probleme".

Pe de altă parte, contactat de HotNews.ro, Claudiu Lucaci a spus că o regulă internă l-ar împiedica să dea declarații de presă și că pentru eventuale lămuriri trebuie contactat biroul de presă. El a spus, totuși, că știri pe această temă au existat la televiziunea publică "și se pot vedea pe site". Întrebat de ce nu au existat în jurnalul de seară, el a răspuns: "Dar ce, era obligatoriu să fie date?"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu