Skip to main content

TVR a încheiat un contract de 10,4 milioane de euro pentru emisia pe satelit a programelor sale

 
TVR
TVR

TVRSocietatea Română de Televiziune (SRTv) a finalizat procedura de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, valoarea totală a contractului încheiat în acest sens cu societatea Rartel S.A. fiind de 10,4 milioane de euro, fără TVA, notează Mediafax.

Publicitate

TVR a încheiat un acord-cadru cu Rartel S.A., care vizează "servicii de transmisie a programelor SRTv pe satelit", potrivit unui anunţ publicat recent pe e-licitatie.ro, citat de Mediafax.

Rartel S.A este o societate mixtă româno-italiană, care are ca acţionari Radiocomunicaţii S.A - 39% şi Telespazio SpA - 61%. Rartel oferă servicii de poziţionare şi control al sateliţilor pe orbită prin intermediul instalaţiei aflate în Centrul de Comunicaţii Spaţiale Cheia. Sistemul este folosit pentru controlul sateliţilor Eumetsat, Eutelsat şi Sicral, conform rartel.ro.

Rartel SA a participat la această procedură în asociere cu Societatea Română de Radiocomunicaţii şi este lider de asociere. Acordul-cadru a fost încheiat prin negociere, pe 29 septembrie, pentru o perioadă de patru ani.

Valoarea totală finală a contractului cu Rartel S.A. este de 10.464.000 de euro, fără TVA (46.697.693 de lei).

Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

În această procedură, TVR a primit trei oferte, însă au fost admisibile doar două, conform aceluiaşi anunţ.

Societatea Română de Televiziune a demarat, pe 28 noiembrie 2013, o procedură de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, pentru o sumă estimată la momentul respectiv la 67.741.935 lei, fără TVA (aproape 15,3 milioane de euro).

De asemenea, potrivit anunţului, pe 30 septembrie, a fost încheiat un contract subsecvent la acest acord, tot cu Rartel SA, în valoare de 654.000 de euro (2.918.605,8 lei).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus