Skip to main content

Un membru CNA o apostrofează pe Dana Grecu pentru că Mugur Ciuvică a spus: "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!"

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Valentin Jucan, membru CNA, o apostrofează pe Dana Grecu, prezentatoare la Antena 3, că i-a permis lui Mugur Ciuvică să spună unui alt invitat "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!".

Jucan îi aminteşte realizatoarei de la Antena 3 că a încălcat legea prin faptul că i-a permis unui invitat să folosească un limbaj injurios.

Membrul CNA îi mai reaminteşte Danei Grecu că acesta nu a fost singurul derapaj din emisiunea sa de până acum.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea de schisă semnată de Valentin Jucan:

"Într-o emisiune recentă moderată de dumneavoastră, domnul Mugur Ciuvică se adresează unui alt invitat în acest fel: "Mercenară-i mă-ta, mă-ta-i mercenară, nu io!"
Sunt convins că datorită experienţei dumneavoastră ca om de presă, nu vă este necunoscut articolul din Codul audiovizual (40.3) care obligă moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor să nu permită invitatilor să folosească un limbaj injurios.

Mai mult, în declaraţia de credinţă a postului Antena3 formulată la momentul solicitării unei licenţe audiovizuale, se face vorbire despre "presă, respectiv televiziune, care trebuie să îşi asume responsabilitatea pe care o are în faţa societăţii".

Or, în cazul emisiunii la care fac referire, responsabilitatea pe care o aveţi faţă de publicul postului Antena3 este călcată în picioare de un limbaj grobian, fără ca dumneavoastră să aveţi vreo reacţie, aşa cum legea şi bunul simţ obligă. De altfel, acesta este doar un caz din multe altele. Nu demult, tot într-o emisiune pe care o realizaţi, un politician român, femeie, era numită "paraşută", din nou fără o minimă reacţie din partea dumneavoastră.

Cunosc orientarea editorială a postului Antena3. Faptul că aduceţi contribuţii la această orientarea este o chestiune care vă priveşte. Dar vă întreb: după ce toate aceste mize politice pe care le slujiţi for fi trecute, ce veţi face, dumneavoastră, om tânăr de presă? Căci acum, ceea ce numiţi jurnalism este un "nimic", iar mai târziu, din "nimic" nu mai puteţi face jurnalism."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • NEMESIS NEMESIS
    La Antena 3 s-au produs mai multe fenomene benefice pentru naţiune: Gâdea şi Badea au damblagit, Radu Tudor s-a sinucis cu pistolul din dotare, iar Dana Grecu a început să alerge ca o hupcă nebună pe câmpii. Varanul va crăpa de inimă rea în închisoare, iar poporul român va sărbători.
  • telespectator telespectator
    Gresit, domnule, am urmarit emisiunea si Dana Grecu a avut o atitudine ferma de stopare a limbajului d-lui Ciuvica, atat in emisiune cat si dupa aceea, la alta emisiune la care au participat amandoi.

Trimite un comentariu

sus