Skip to main content

Adrian Bucur, membru în CA al TVR: Situaţia e disperată. TVR are penalităţi la fisc de 9 milioane de euro pe an

 
Adrian Bucur
Adrian Bucur

Foto: Cotidianul.ro
Foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, pentru Mediafax, că a decis să facă un apel public, întrucât situaţia TVR este disperată, televiziunea publică având penalităţi la fisc de aproximativ 9 milioane de euro pe an.

Adrian Bucur spune, într-un punct de vedere transmis astăzi agenţiei Mediafax, că a decis să facă un apel public referitor la situaţia "din ce în ce mai gravă" a televiziunii publice.

El a precizat că a intrat în posesia unor documente, potrivit cărora Televiziunea Română are penalităţi către bugetul de stat de 23.000 - 24.000 de euro pe zi.

"Situaţia televiziunii publice este din ce în ce mai gravă. Am intrat în posesia unor cifre care sperie pe orice om normal la cap, 23.000 - 24.000 de euro pe zi, în total, 9 milioane de euro pe an reprezintă penalităţile către fisc şi asta se întâmplă după reeşalonare. În aprilie, când TVR nu a plătit rata convenită în memorandum (memorandumul cu Guvernul, n.r.) la fisc, aceste penalităţi s-au recalculat şi aşa ajung ele la această cifră, de 23 - 24.000 de euro pe zi. Iar aceste penalităţi curg lunar. În prezent, datoria la bugetul de stat a televiziunii publice depăşeşte 100 de milioane de euro, nemaipunând la socoteală şi datoriile comerciale. Şi ele reprezintă alte câteva zeci de mii", a spus Adrian Bucur.

El a precizat că prima cauză a "pierderii eşalonării" pe o perioadă de şapte ani pe care TVR a avut-o cu fiscul ar fi reprezentat-o o decizie luată de fostul preşedinte-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, la finalul mandatului său, în octombrie 2013, "când televiziunea publică a ales să nu plătească datoriile la stat şi a investit banii în mega-producţii", a spus Adrian Bucur, făcând referire la grila de programe a TVR de la momentul respectiv, care a inclus, între altele, "transmisii din Statele Unite", dar şi "show-ul bugetofag al Andreei Marin".

"Ultima rată, dacă e să sărim peste timp, a fost în aprilie, când era presată televiziunea să decidă dacă transmite sau nu Campionatul Mondial de Fotbal. Atunci s-a plătit la EBU (European Broadcasting Union, n.r.) în detrimentul bugetului de stat", a spus Bucur.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus