Skip to main content

Digi 24 va difuza astăzi documentarul-eveniment "Traian Basescu-Voiajul"

 
Documentar Basescu Digi
Documentar Basescu Digi

Documentar Basescu DigiCu două zile înainte de finalul mandatului de preşedinte al României, postul de ştiri Digi 24 difuzează un documentar despre viaţa lui Traian Băsescu. Filmul va fi difuzat de la ora 21.00.

Publicitate

Documentarul cuprinde mărturii inedite ale unor colegi şi prieteni şi imagini din copilăria preşedintelui, în premieră pe micul ecran.

Peste 30 de persoane: rude, prieteni, colegi de facultate şi colegi de pe nava Biruinţa, le-au povestit reporterilor Sergiu Voicu şi Cătălin Deacu, despre cel supranumit “întâiul marinar al ţării”.

„Era un student cu multe iniţiative. Era într-un fel mai rebel aşa, nu-i plăcea sa stea locului. Fierbea ceva in el, dar era bun organizator. Ce-şi punea în gând, rezolva, să ştiţi! Nu a fost tocilar. Prindea. Îi merge mintea”, spune despre studentul Traian Băsescu fostul său profesor Stelian Melinte.

Cariera preşedintelui României în Marină a început cu largul concurs al amiralului Ilie Ştefan, cel care l-a acceptat în Academia Navală deşi avea un defect la ochi.

“M-am uitat atent la Băsescu. Avea un ochi bun. Deci cu ochii ce are de făcut în serviciul de cart poate să rezolve, în sensul că să ia nişte înălţimi ar putea.”

Portretul preşedintelui este completat şi de declaraţiile foştilor lui colegi de şcoală.

„Stătea şi medita ca un Buda, câteodată. Stătea singur şi fuma de-l lua toţi dracii. Atâta doar când se enerva arunca cu paleta după mine, când mai lua câte o bataie la ping-pong…El a avut 10 ani Ordinul Muncii clasa 1. Zece ani la rând. Cred că n-a spus-o nimeni până astăzi! Deci, atât de bine era cotat profesional. Zece ani, în fiecare an, Ordinul Muncii Clasa I. Eu mă aşteptam să i se dea mai mare funcţia, nu la Anvers, ci la Londra sau Singapore”, spune Mitică Ionescu, coleg de facultate şi coleg pe vasul Biruinţa.

Screen Shot 2014-12-19 at 2.21.45 PM

Documentarul “Traian Băsescu-Voiajul”, realizat de Digi24, prezintă şi portretul copilului Traian, din amintirile rudelor lui.

“Era un copil cuminte pentru că era fiu de cadru miliar şi cadrul militar era mult mai aspru. Avea o ordine în copilărie, avea programată cartea, joaca, le avea programate, nu ca noi care ne duceam pe maidan”, îţi aminteşte Florin Sova, vărul preşedintelui.

În cele peste 30 de ore de filmare, adunate de echipa care a lucrat la acest proiect, reporterii Sergiu Voicu şi Cătălin Deacu, documentaristul Cristina Rizoiu, editorul de montaj, Mădălin Manole, producătorii Cristina Cileacu şi Ştefan Vasile, şi cu ajutorul reporterilor Digi24 din întreaga ţară au realizat portretul unui preşedinte, Traian Băsescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daca ai exemple, da-i drumu sa vedem ce ”profesionisti” au ramas pe drumuri...cei angajati pe perioada determinata...
  • Scris si documentat ok, dar montaj slab, muzica aiurea, regia sau gandirea de orice fel lipsesc in constructia reportajului (de ex, vorbele alea aruncate cu farasul pe sub imaginile cu nava ma lasa rece...).
  • Digi24 da afara cate 10 oameni din statiile locale, iar pentru prima data, in decembrie, salariile, au intarziat
  • Daca o fi la fel de bun ca celelelalte 2 pe care le-au avut cu Ponta si Iohannis atunci merita urmarit.Ma bucur ca avem o televiziune de stiri care are astfel de initiative. Par interesante marturiile de mai sus:)

Trimite un comentariu

sus