Skip to main content

Facebook schimbă politica de confidenţialitate de la 1 ianuarie 2015. Ce înseamnă modificările şi cum îţi poţi proteja datele personale

 
FACEBOOK
FACEBOOK

FACEBOOKFacebook lansează, de la 1 ianuarie 2015, termeni noi de utilizare îndreptaţi mai mult către protejarea confidenţialităţii, alături de o pagină nouă cu scop informativ şi cu mai multe opţiuni prin care utilizatorul poate alege mai puţină publicitate, scrie Mediafax.

Publicitate

Noua pagină numită "Privacy Basics" / "Informaţii elementare despre confidenţialitate" informează, practic, utilizatorul reţelei Facebook despre cum îşi poate controla informaţiile expuse.

Schimbările le vor permite utilizatorilor să evite anumite tipuri de publicitate, de pe orice dispozitiv folosit. Deşi Facebook a pus mai demult la dispoziţie posibilitatea de a controla reclamele pe care le văd pe un dispozitiv anume, această modificare nu se putea reflecta în setările contului, indiferent de dispozitiv.

Noua sa politică de confidenţialitate va oferi, de asemenea, mai multă informaţie despre modul în care date despre localizare, baterie şi puterea semnalului - care sunt preluate de aplicaţiile mobile - sunt folosite de Facebook. Compania spune că datele de localizare ajută la livrarea unor reclame relevante către utilizatori, iar prin preluarea informaţiilor despre baterie şi semnal, aplicaţia se asigură că procesul funcţionează în regulă.

Potrivit Facebook, update-urile nu vor schimba nicio setare, scopul fiind de a pune la dispoziţie mai multă informaţie pentru ca utilizatorii să poată face singuri schimbările pe care le doresc pentru propria confidenţialitate.

"Protejarea informaţiilor personale şi furnizarea unui control eficient al confidenţialităţii se află la baza a tot ceea ce facem şi credem că aceste anunţuri sunt un pas important", a spus compania.

Facebook, care a spus că feedback-ul privind noile reglementări este binevenit, a anunţat că testează şi un buton "Cumpără" care permite achiziţionarea de obiecte fără să schimbi site-ul.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ce reconfortant este sa citesti ce scriu niste oameni care isi folosesc creierul. respect, antifacebook si alex!
  • Am observat si eu asta.Pe mai toate site-urile romanesti,se publica doar ceea ce a publicat si paginademedia in acest articol.Nici o vorba despre schimbarile de care zici tu si le gasesti data policy de pagina lor.Asta se intampla cand ai miliarde de dolari la dispozitie.Oricum,sa nu ne mai facem iluzia ca FB este gratuit.Toti cei care au cont pe FB,platesc cu ceva mai valoros decat banii si anume datele lor personale.
  • Ha ha .Articolul asta e publicitate platita sau cum? Ar avea mai multa logica, altfel nu inteleg de ce nu se pomeneste nimic despre faptul ca facebook prin noiile conditii impuse de la 1 ianuarie, va avea dreptul sa iti foloseasca toate datele si absolut toate materialele postate, fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu, in folos propriu. Mai grav este ca in cazul celor care lucreaza in domenii creative, arte etc. practic vor dona munca lor gratis, avand in vedere ca prin noi termeni facebook iti poate folosi munca si datele personale, in ce fel doreste.
    Asa ca mai intreb odata mediafax si paginademedia. Sper ca e un material promotional pentru ca altfel nu imi explic modul asa frumos zugravit despre noile conditii. Exista foarte multe articole in presa din afara, documentate in urma discutiilor cu avocati si care au tras semnale de alarma despre noile conditii facebook, care incalca grav drepturi constitutionale. Cat despre faptul ca din 2015, facebook va avea dreptul sa obtina de la mine date de localizare fara sa imi ceara acordul mi se pare o incalcare grava a drepturilor omului. Cine imi garanteaza mie ca facebook nu colaboreaza cu SRI si alte institutii si ca datele mele ajung intr-o baza de date desi nu am facut nimic ilegal ca sa ajung acolo ?
    Norocul nostru este ca avem si varianta sa renuntam la conturile astea. Eu cu siguranta ma voi gandi serios daca voi mai folosi aceasta retea incepand cu 2015, dar ma gandesc la milioane de oameni care vor fi urmariti cu buna stiinta si cu toate acestea vor accepta in mod tacit aceasta situatie.
    Facem ce facem si tot la control total din partea statului ne intoarcem, din pacate.

Trimite un comentariu

sus