Skip to main content

În prag de aniversare. Lansarea Prima TV în presa de acum 17 ani. După trei ani, licența postului a fost diminuată cu șase luni

 

tv971217
Sursa foto: Softpedia

Publicitate

DIN ARHIVĂ. Prima TV împlinește în această seară (marți, 17 decembrie), la ora 19.00, 17 ani de la prima emisie. Presa vremii anunța Prima TV drept o „concurență serioasă” pentru Pro TV.

Postul a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, cu o investiție inițială de 20 de milioane de dolari, după cum declara patronul în presa vremii. „Prima TV înseamnă o investiție de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, declara Cristian Burci în ziarul Libertatea din 17 decembrie 1997.

Directorul executiv de atunci al postului era Dan Belcea, iar Ovidiu Miculescu era responsabil pe partea jurnalistică. Titus Munteanu se ocupa de zona de divertisment. Printre acționari se număra și Ilie Năstase.

Evenimentul de lansare a postului Prima TV a avut loc la Palatul Parlamentului. Omul de afaceri s-a declarat atunci „primul reporter al Prima TV”. Au fost prezentat mesaje înregistrate ale președintelui Emil Constantinescu și ale Patriarhului României.

tv9712171_prima
Sursa: Softpedia

La nicio lună de la lansare, Dan Andronic (actualul patron de la Evenimentul zilei) a trecut de la Tele 7 la Prima TV pentru a coordona cele șase buletine pe care Prima TV le realiza. „Vom încerca să facem din Prima TV cel mai bun post în materie de știri. Echipa cu care colaborez la Prima TV este una de profesioniști, toate acestea făcând ca cele șase buletine de știri, și în cel mai scurt timp cele 15 buletine de știri, să devină un punct de reper jurnalistic pentru telespectatori”, declara Dan Andronic într-un articol apărut în Libertatea pe 5 ianuarie 1998

tv9801052
Sursa foto: Softpedia

Captura a fost postată pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

Prima mare sancțiune primită de post de la CNA

La începutul anilor 2000, Prima TV s-a confruntat cu una dintre cele mai aspre sancțiuni primite din partea CNA, reducerea licenței audiovizuale cu jumătate de an, potrivit unui articol publicat de ziarul Libertatea, din acea vreme.

„CNA a declarat război postului de televiziune Prima TV, sancționându-l cu reducerea duratei licenței de emisie cu 6 luni. (...) CNA reproșează postului de televiziune că 'în cuprinsul programelor postului se promovează o publicitate mascată pentru produse de sex-shop', ceea ce iar încalcă prevederile deciziilor CNA", scria Libertatea.

În anii 2003 și 2004, postul Prima TV a difuzat două sezoane ale reality-show-ului "Big Brother".

prima TV_Libertatea la inceputul anilor 2000

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu