Skip to main content

În prag de aniversare. Lansarea Prima TV în presa de acum 17 ani. După trei ani, licenţa postului a fost diminuată cu şase luni

 
În prag de aniversare. Lansarea Prima TV în presa de acum 17 ani. După trei ani, licenţa postului a fost diminuată cu şase luni

tv971217
Sursa foto: Softpedia

Publicitate

DIN ARHIVĂ. Prima TV împlineşte în această seară (marţi, 17 decembrie), la ora 19.00, 17 ani de la prima emisie. Presa vremii anunţa Prima TV drept o „concurenţă serioasă” pentru Pro TV.

Postul a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, cu o investiţie iniţială de 20 de milioane de dolari, după cum declara patronul în presa vremii. „Prima TV înseamnă o investiţie de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, declara Cristian Burci în ziarul Libertatea din 17 decembrie 1997.

Directorul executiv de atunci al postului era Dan Belcea, iar Ovidiu Miculescu era responsabil pe partea jurnalistică. Titus Munteanu se ocupa de zona de divertisment. Printre acţionari se număra şi Ilie Năstase.

Evenimentul de lansare a postului Prima TV a avut loc la Palatul Parlamentului. Omul de afaceri s-a declarat atunci „primul reporter al Prima TV”. Au fost prezentat mesaje înregistrate ale preşedintelui Emil Constantinescu şi ale Patriarhului României.

tv9712171_prima
Sursa: Softpedia

La nicio lună de la lansare, Dan Andronic (actualul patron de la Evenimentul zilei) a trecut de la Tele 7 la Prima TV pentru a coordona cele şase buletine pe care Prima TV le realiza. „Vom încerca să facem din Prima TV cel mai bun post în materie de ştiri. Echipa cu care colaborez la Prima TV este una de profesionişti, toate acestea făcând ca cele şase buletine de ştiri, şi în cel mai scurt timp cele 15 buletine de ştiri, să devină un punct de reper jurnalistic pentru telespectatori”, declara Dan Andronic într-un articol apărut în Libertatea pe 5 ianuarie 1998

tv9801052
Sursa foto: Softpedia

Captura a fost postată pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

Prima mare sancţiune primită de post de la CNA

La începutul anilor 2000, Prima TV s-a confruntat cu una dintre cele mai aspre sancţiuni primite din partea CNA, reducerea licenţei audiovizuale cu jumătate de an, potrivit unui articol publicat de ziarul Libertatea, din acea vreme.

„CNA a declarat război postului de televiziune Prima TV, sancţionându-l cu reducerea duratei licenţei de emisie cu 6 luni. (...) CNA reproşează postului de televiziune că 'în cuprinsul programelor postului se promovează o publicitate mascată pentru produse de sex-shop', ceea ce iar încalcă prevederile deciziilor CNA", scria Libertatea.

În anii 2003 şi 2004, postul Prima TV a difuzat două sezoane ale reality-show-ului "Big Brother".

prima TV_Libertatea la inceputul anilor 2000

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus