Skip to main content

Jurnalişti de la Radio Europa Liberă din Azerbaidjan, arestaţi în urma unei percheziţii la sediu

 
mic-radio - debanat
mic-radio - debanat

Sursa: debanat.ro
Sursa: debanat.ro

Publicitate

Peste zece jurnalişti de la Radio Free Europe (Radio Europa Liberă) din Azerbaidjan au fost arestaţi cu scopul de a fi interogaţi de poliţie în weekend, după percheziţionarea, vineri, a sediului acestui post finanţat de către Statele Unite care riscă să fie închis, scrie Mediafax.

"Poliţia a luat cu forţa 12 dintre jurnaliştii noştri pentru a-i interoga", a declarat duminică pentru AFP Kenan Aliyev, directorul Biroului Radio Europa Liberă din Azerbaidjan

Kamran Mahmudov, prezentatorul unei emisiuni zilnice la Radio Azadliq, serviciul azer al Radio Free Europe/Radio Liberty, a fost luat de poliţie duminică dimineaţa "fără să aibă timp să-şi pună măcar pantofii şi haina", anunţă postul într-un comunicat.

Femeia de serviciu de la Birou a fost şi ea arestată pentru a fi interogată de către Departamentul parchetului însărcinat cu infracţiuni penale grave, se arată în comunicat.

Niciunul dintre angajaţii interogaţi ai postului nu a fost însoţit de un avocat, subliniază Europa Liberă.

Unui avocat care reprezintă personalul Radio Azadliq i s-a interzis să-şi apere clienţii, deoarece acesta era necesar să fie interogat la rândul lui, adaugă aceeaşi sursă.

Procurori de la Parchetul General al Azerbaidjanului, însoţiţi de poliţişti înarmaţi, au percheziţionat vineri sediul Radio Azadliq, serviciul azer al Free Europe/Radio Liberty, de unde au confiscat calculatoarele, subliniind că există o decizie a unui tribunal pentru închiderea Biroului, potrivit lui Aliyev.

Consiliul Europei (CoE) a anunţat că va "întreba autorităţile azere care sunt motivele şi justificarea legală a acestei acţiuni".

În prezent aproximativ 15 jurnalişti şi bloggeri se află în spatele gratiilor în Azerbaidjan, inclusiv o jurnalistă de investigaţie de la Radio Azadliq, Khadija Ismayilova, potrivit lui Aliyev.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus