Skip to main content

Reacţia Intact Media Group după decizia Curţii de Apel de a condamna Antenele la plata a 5 milioane de lei către RCS: Vom face recurs

 
Intact sediu
Intact sediu

Intact sediu

Publicitate

Intact Media Group a reacţionat după ce Curtea de Apel a decis că grupul trebuie să acorde RCS despăgubiri de 5 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro) şi să difuzeze textul deciziei în cadrul buletinelor de ştiri ale Antenei 1 şi Antenei 3, din oră în oră, timp de o lună.

„Intact Media Group a luat cunostinta de solutia Instantei de apel in dosarul nr. 42354/3/2012 avand ca obiect cererea RCS & RDS formulata impotriva Antena TV Group S.A., Antena 3 S.A. si Global Media Solutions S.R.L si anunta ca va inainta recurs in termenul legal de 15 zile”, se arată în punctul de vedere trimis paginademedia.ro.

Eventualele sume de plata, in cazul in care instanta va decide final asupra acestora, vor fi determinate si in functie de solutiile asupra altor litigii dintre cele doua companii. In aceste cazuri, Antena Group solicita RCS- RDS despagubiri estimate a depasi substantial suma de 5.000.000 lei, avand ca obiect scoaterea abuziva din grila de programe a posturilor GSP TV si Antena 2”, au mai precizat reprezentanţii grupului de media.

Reamintim că, săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a decis că mai multe societăţi ale grupului Intact trebuie să plătească cinci milioane de lei RCS&RDS, suma reprezentând „despăgubiri pentru prejudiciu moral”, după cum paginademedia.ro a anunţat în premieră AICI.

În plus, instanţa îi obligă pe pârâţi ca, după ce decizia rămâne irevocabilă, aceasta să fie difuzate pe post timp de o lună, sub formă de ştire şi de croll, din oră în oră.

Decizia poate fi atacată cu recurs şi se va aplica atunci când va fi definitivă şi irevocabilă.

Conflictul dintre Antene şi RCS a început în aprilie 2012 după ce Antena 1, Antena 3 şi Euforia Lifestyle au fost scoase de pe platforma DTH, Digi TV. RCS a motivat decizia prin faptul că Intact Media Group  ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea posturilor prin reţeaua DTH, după cum paginademedia.ro a relatat AICI şi AICI.

Reacţia integrală, în continuare: 

Intact Media Group a luat cunostinta de soluţia Instanţei de apel în dosarul nr. 42354/3/2012 având ca obiect cererea RCS & RDS formulată impotriva Antena TV Group S.A., Antena 3 S.A. si Global Media Solutions S.R.L şi anunţă că va înainta recurs în termenul legal de 15 zile.

Reamintim ca instanta de fond a dat castig de cauza companiilor apartinand Intact Media Group ( Antena Group, Antena 3 si GMS).

Eventualele sume de plata, in cazul in care instanta va decide final asupra acestora, vor fi determinate si in functie de solutiile asupra altor litigii dintre cele doua companii. In aceste cazuri, Antena Group solicita RCS- RDS despagubiri estimate a depasi substantial suma de 5.000.000 lei, avand ca obiect scoaterea abuziva din grila de programe a posturilor GSP TV si Antena 2.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus