Skip to main content

Reacția Intact Media Group după decizia Curții de Apel de a condamna Antenele la plata a 5 milioane de lei către RCS: Vom face recurs

 
Reacția Intact Media Group după decizia Curții de Apel de a condamna Antenele la plata a 5 milioane de lei către RCS: Vom face recurs
Intact sediu

Intact sediu

Publicitate

Intact Media Group a reacționat după ce Curtea de Apel a decis că grupul trebuie să acorde RCS despăgubiri de 5 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro) și să difuzeze textul deciziei în cadrul buletinelor de știri ale Antenei 1 și Antenei 3, din oră în oră, timp de o lună.

„Intact Media Group a luat cunostinta de solutia Instantei de apel in dosarul nr. 42354/3/2012 avand ca obiect cererea RCS & RDS formulata impotriva Antena TV Group S.A., Antena 3 S.A. si Global Media Solutions S.R.L si anunta ca va inainta recurs in termenul legal de 15 zile”, se arată în punctul de vedere trimis paginademedia.ro.

Eventualele sume de plata, in cazul in care instanta va decide final asupra acestora, vor fi determinate si in functie de solutiile asupra altor litigii dintre cele doua companii. In aceste cazuri, Antena Group solicita RCS- RDS despagubiri estimate a depasi substantial suma de 5.000.000 lei, avand ca obiect scoaterea abuziva din grila de programe a posturilor GSP TV si Antena 2”, au mai precizat reprezentanții grupului de media.

Reamintim că, săptămâna trecută, Curtea de Apel București a decis că mai multe societăți ale grupului Intact trebuie să plătească cinci milioane de lei RCS&RDS, suma reprezentând „despăgubiri pentru prejudiciu moral”, după cum paginademedia.ro a anunțat în premieră AICI.

În plus, instanța îi obligă pe pârâți ca, după ce decizia rămâne irevocabilă, aceasta să fie difuzate pe post timp de o lună, sub formă de știre și de croll, din oră în oră.

Decizia poate fi atacată cu recurs și se va aplica atunci când va fi definitivă și irevocabilă.

Conflictul dintre Antene și RCS a început în aprilie 2012 după ce Antena 1, Antena 3 și Euforia Lifestyle au fost scoase de pe platforma DTH, Digi TV. RCS a motivat decizia prin faptul că Intact Media Group  ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea posturilor prin rețeaua DTH, după cum paginademedia.ro a relatat AICI și AICI.

Reacția integrală, în continuare: 

Intact Media Group a luat cunostinta de soluția Instanței de apel în dosarul nr. 42354/3/2012 având ca obiect cererea RCS & RDS formulată impotriva Antena TV Group S.A., Antena 3 S.A. si Global Media Solutions S.R.L și anunță că va înainta recurs în termenul legal de 15 zile.

Reamintim ca instanta de fond a dat castig de cauza companiilor apartinand Intact Media Group ( Antena Group, Antena 3 si GMS).

Eventualele sume de plata, in cazul in care instanta va decide final asupra acestora, vor fi determinate si in functie de solutiile asupra altor litigii dintre cele doua companii. In aceste cazuri, Antena Group solicita RCS- RDS despagubiri estimate a depasi substantial suma de 5.000.000 lei, avand ca obiect scoaterea abuziva din grila de programe a posturilor GSP TV si Antena 2.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu