Skip to main content

SUA au stabilit că Sony a fost atacată de Coreea de Nord. Lansarea "The Interview" a fost anulată

 
Sony Pictures
Sony Pictures

Sony PicturesAnchetatorii americani au stabilit că atacul informatic asupra Sony Pictures a fost realizat de Coreea de Nord, potrivit unei surse oficiale de la Washington, studioul de film fiind forţat să anuleze lansarea peliculei "The Interview", decizie aspru criticată de Hollywood, scri Mediafax.

Publicitate

O grupare de piraţi informatici care s-a arătat jignită de filmul "The Interview", o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, în noiembrie, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures, publicând ilegal pe internet documente care au ţinut prima pagină a presei internaţionale şi filme produse de Sony care au fost descărcate ilegal de pe internet în urma accesului în serverele companiei.

Administraţia de la Washington ar putea anunţa curând că în spatele atacului informatic se află guvernul Coreei de Nord, potrivit sursei din cadrul administraţiei Statelor Unite ale Americii, citate de Reuters.

Comedia "The Interview", a cărei producţie a costat 44 de milioane de dolari, trebuia să fie lansată în cinematografe pe 25 decembrie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus