Skip to main content

Ziarele religioase, vânzări mai bune decât publicațiile de calitate

 

ziarul-lumina-foto-basilica

Publicitate

Cele două ziare ale Patriarhiei, un cotidian și un săptămânal, vând împreună peste 40.000 de exemplare pe apariție, potrivit celor mai recente date publicate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Cele două au raportat cifre mai mari decât toate publicațiile de calitate de pe piață, despre care paginademedia.ro a scris AICI.

Dacă cel mai vândut ziar de calitate, Evenimentul zilei, a avut în iulie - septembrie 2014 o medie de 13.150 de exemplare, Ziarul Lumina a vândut în aceeași perioadă o medie de 21.500 de exemplare.

În plus, săptămânalul Lumina de Duminică are cifre apropiate cotidianului, 21.650 de exemplare vândute la fiecare ediție.

Lumina de duminica Religie Saptamanal 21.459
Ziarul Lumina Religie Cotidian 21.645
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @gigi. Se refera la ziarele generaliste, care isi spun asa ca sa se diferentieze de tabloide. Adica acele publicatii care trateaza subiecte serioase, de interes general. Ziarele religioase, de sport, economice etc se adreseaza doar unui anumit segment de public
 • Cred ca in campania electorala ziarul Lumina a avut un tiraj extraordinar. A fost distribuit de PSD cu reclame electorale.
 • ba daaa.. ziarele religioase sunt de calitate.. au hartia moale si pufoasa.. si nu te manjesti pe degete.. :)))))))))))))))
 • Intrebarea mea este, care sunt acele publicatii "de calitate"? Sau ce reprezinta/inseamna "calitatea" in viziunea oamenilor de presa? Chiar as fi curios sa aflu.
 • Extraordinar cum le stiu unii pe toate... Ioane, sigur nu ai facut parte din echipa "Senzational Diaconescu in direct"? Prea le spui cu patima.
 • Publicatiile religioase nu sunt de calitate ? Titlul este cam ciudat. Eu stiu cateva demne de a fi numite "de calitate".
 • aceste fituici religioase sunt alta modalitate a BOR de a mulge bani de la institutiile statului.
  95% din ziarele BOR sunt cu abonament, abonament bagat pe gat la toate institutiile, unde este trimis ziarul, si asa cum este trimis ajunge direct in cosul de gunoi.
  Dar abonamentul este platit de institutie, adica de stat, adica de contribuabilii fraieri!

Trimite un comentariu