Skip to main content

Cozi pentru cumpărarea Charlie Hebdo, la prima oră. Primul număr al revistei de după atac, epuizat la chioşcurile din Franţa. Tirajul va fi suplimentat

 
coada la Charlie Hebdo
coada la Charlie Hebdo

coada la Charlie Hebdo

Publicitate

UPDATE. Stocurile s-au epuizat în câteva minute. Tirajul ediţiei de astăzi a revistei de satiră Charlie Hebdo va fi suplimentat cu 1,7 milioane de exemplare.   

Primul număr al Charlie Hebdo de după atacul armat care i-a decimat redacţia, în urmă cu o săptămână, nu se mai găsea, la ora 7.00 GMT (9.00, ora României) în numeroase chioşcuri din Franţa, au constatat jurnalişti, scrie Mediafax.

Le Figaro relatează că ediţia apărută astăzi pe piaţă s-a epuizat la toate punctele de vânzare din Franţa.

Datorită cererii, numărul de exemplare va fi suplimentat pânâ la un total de cinci milioane de exemplare.

"Nu mai e", repetau numeroase chioşcuri pariziene, provocând dezamăgire clienţilor. Mulţi dintre ei s-au aruncat asupra ediţiei Le Canard Enchaîné, cel mai mare săptămânal de satiră din Franţa, care titra miercuri, în semn de solidaritate cu Charlie Hebdo, "Înainte, băieţi, nu vă lăsaţi".

"Este incredibil. Aveam o coadă de 60-70 de persoane în faţa magazinului, când am deschis", povesteşte administratora unui chioşc din Paris.

"N-am văzut niciodată aşa ceva. Cele 450 de exemplare pe care le aveam au dispărut în 15 minute", a adăugat ea.

În alte puncte de vânzare, ca de exemplu în staţia de metrou Opéra, în centrul Parisului, chioşcarii independenţi au primit doar câte 50-100 de exemplare fiecare.

"Alte exemplare sunt aşteptate joi şi vineri", spun ei clienţilor disperaţi.

Posturi de radio franceze difuzau declaraţii ale unor persoane care au făcut o noapte albă pentru a fi sigure că obţin acest număr istoric. Mai mulţi clienţi şi-au rezervat de marţi câte un exemplar la punctul de unde cumpărăr ziare.

Numărul Charlie Hebdo, pe coperta căruia apare o caricatură cu Mahomed cu ochii în lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravieţuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morţi, la sediul publicaţiei.

Ziarul a fost tras într-un număr-record de trei milioane de exemplare, faţă de 60.000 de obicei, şi urmează să fie difuzat în peste 20 de ţări şi cinci limbi. De la atentatul care a bulversat ţara, numărul de bonamente a "explodat".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus