Skip to main content

FOTO. Presa din România despre atacurile de la Charlie. Evz: Nu trageţi în presă. GSP: „Cu o bucată de hârtie nu tai pe nimeni la gât”

 
FOTO. Presa din România despre atacurile de la Charlie. Evz: Nu trageţi în presă. GSP: „Cu o bucată de hârtie nu tai pe nimeni la gât”

evz

Presa din România este alături de cea din Franţa. Ziarele de la noi au deschis ediţiile de astăzi cu tragedia de la Paris, în care 10 ziarişti ai publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi doi poliţişti au fost executaţi de islamişti.

Gazeta Sporturilor aduce un omagiu celor 12 oameni asasinaţi şi pune pe prima pagină o caricatură semnată de Emil Mierlă. Caricaturistul Gazetei se semnează de regulă nu cu numele, ci cu o mierlă pe care o aşterne în colţul paginii, aşa că a desenat 12 mierle care pleacă spre cer. „Este forma lui de a spune ce simte cînd 12 oameni au fost ucişi pentru că alţii s-au considerat ofensaţi de desenele pe care le concep. În memoria lor, caricaturistul Emil Mierlă a schiţat această copertă a Gazetei de azi”, anunţă reprezentanţii Gazetei.

Publicaţia a ales să ataşeze imaginii un citat care-i aparţine lui Charb (caricaturist şi director al săptămânalului Charlie Hebdo): „Cu o bucată de hârtie nu tai pe nimeni la gât”.

Şi Evenimentul zilei publică o caricatură sugestivă pe prima pagină, cu titlul „Nu trageţi în presă”.

Adevărul are ca subiect principal pe prima pagină interviul cu Klaus Iohannis pe care l-a realizat ieri la Adevărul Live. Atentatul de la Paris are doar o trimitere pe prima pagină.

România liberă deschide ediţia de astăzi tot cu tragedia din Franţa. „Masacrul de la Paris, o lovitură care poate marca civilizaţia occidentală”, a titrat publicaţia.

Gazeta Sporturilor_gsp_08.01.2015

rl

adevarul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus