Skip to main content

TVR, cu telefoanele tăiate de la Telekom. Oficial TVR: "Atitudine neprietenoasă a Telekom după ce a pierdut o licitație"

 
TVR, cu telefoanele tăiate de la Telekom. Oficial TVR: "Atitudine neprietenoasă a Telekom după ce a pierdut o licitație"
tvr

tvr

Publicitate

UPDATE 2: "Este o atitudine neprietenoasă a Telekom", a declarat pentru Paginademedia.ro Liviu Nicolescu, director al Studiourilor Centrale TVR. Telekom a pierdut licitația pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă în favoarea Orange. Detalii, în articol.

UPDATE. "Este o problemă tehnică temporară. Suntem la zi cu toate plățile către Telekom", a declarat pentru Paginademedia.ro Stelian Tănase, președintele TVR.

Televiziunea publică a fost deconectată de la rețeaua de telefonie fixă Telekom, au declarat surse din televiziune pentru paginademedia.ro. Telefoanele au fost tăiate în aceste dimineață, deși postul public nu are datorii la operatorul de telefonie. Ce s-a întâmplat?

Situația afectează în special programele difuzate în direct (dezbateri, știri), producții pentru care conexiunea în direct se face prin rețele fixe și nu se poate fi înlocuită cu cea mobilă din rațiuni de infrastructură tehnică. Din informațiile paginademedia.ro, la serviciilor tehnice s-au găsit soluții provizorii pentru evitarea problemei la emisiunile de știri.

Liviu Nicolescu TVR: "Este o atitudine neprietenoasă a Telekom. Sperăm să-și reconsidere atitudinea"

Telekom a mai deconectat telefoanele fixe pentru câteva ore, săptămâna trecută. Astăzi, au fost tăiate din nou, de dimineață și până la ora redactării articolului nu au fost reconectate. Din ce motiv?

Directorul Studiourilor Centrale ale TVR, Liviu Nicolescu, a declarat pentru Paginademedia.ro căm în urma unei licitații, noul furnizor al serviciilor de telefonie fixă din TVR va fi Orange. Prețul este la o treime din cât plătea postul public până acum. Trecerea va fi făcută în aproximativ o lună, "de îndată ce condițiile tehnice vor fi îndeplinite".

În perioada de tranziție, Telekom asigura în continuare serviciile, pe baza unor comenzi de prestări servicii.

Liviu Nicolescu, pentru Paginademedia.ro:

"Vă confirm că plățile sunt la zi. Telekom a pierdut licitația pentru contractul următor și se pare că nu mai au răbdare până trecem la noul contractor și se manifestă în acest fel.

Noi sperăm ca Telekom să-și revizuiască atitudinea față de Televiziunea Română și să-și reconsidere poziția față de TVR".

Potrivit lui Liviu Nicolescu, Telekom a prestat servicii până la trecerea la noul operator în baza unei comenzi și că, săptămâna trecută, a mai existat o întrerupere săptămâna trecută, dar pentru doar câteva ore.

Nicolescu a precizat că TVR dorește să-și păstreze sistemul de numerotare a telefoanelor,

"Noi dorim să ne păstrăm numerele actuale, să le portăm pe cele existente. Și aici, Telekom spune că nu va permite trecerea către Orange", a precizat Nicolescu.

"Este o atitudine neprietenoasă a Telekom, în condițiile în care TVR este un client de zeci de ani al Romtelecom și în care vormbim de o instituție strategică."

Nicolescu a adăugat că o altă licitație din TVR, pentru Voice Over IP, a fost câștigată de Telekom, dar că acolo există o contestație din partea unui alt operator participant la licitație.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • tanase, plateste facturile! mai taie din banii tai de protocol, din cei ai amicilor tai si nu iti mai bate joc de TVR. tanase, dispari!
  • De ce s-ar uita la TVR unul de care si-au batut joc ori parintii, ori soarta, ori el insusi ? Ma refer la domnul consumator de mai sus, cu nume de cocalar. Ce l-ar putea interesa pe acest Giany cu y la un program fara manele si manelisti?
    Dramatic este ca aceste site-uri, pentru a face trafic, dau unora precum Giany-consumatorul ocazia sa isi expuna in public "gandirea".
    1000 de consumatori de-astia, sau de "tineri curati si frumosi de pe facebook" nu valoreaza cat Iustin Capra, fie-i tarana usoara.
    Probabil ca existau si inainte natarai, dar presa adevarata nu-i scotea la inaintare, cum fac site-urile.
  • Da, draga, toata lumea e impotriva lui Stelica. Stelica impotriva tuturor. Stelica cel viteaz. Stelica Spanac. Stelica, esti o leguma! Vesteda! Dispari!

Trimite un comentariu