Skip to main content

A apărut un nou număr Charlie Hebdo, în 2,5 milioane de exemplare. Publicaţia de satiră revine la cititorii fideli

 
A apărut un nou număr Charlie Hebdo, în 2,5 milioane de exemplare. Publicaţia de satiră revine la cititorii fideli

coada la Charlie Hebdo
Francezii nu mai stau la coadă pentru a pune mâna pe un exemplar din Charlie Hebdo. FOTO: Mediafax.

Publicitate

Cel mai recent număr al revistei de satiră Charlie Hebdo n-a mai atras la fel de mulţi cititori precum primele ediţii după atacul din 7 ianuarie, scrie publicaţia LePoint.fr, care citează agenţia France-Press (AFP).

Ultima ediţie Charlie Hebdo a atras 2,5 milioane de exemplare. La două săptămâni după atacul asupra redacţiei şi şase săptămâni de la "numărul supravieţuitorilor" (care a dus la tipăreriea a opt milioane de copii), revista de satiră se găseşte din nou la chioşcurile de ziare.

"Se vinde, dar într-un ritm normal, noua ediţia nu are nicio legătură cu numărul precedent", spune vânzătorul unui chioşc de ziare de la care Saint-Lazare, citat de AFP.

Foto: LePoint.fr
Foto: LePoint.fr

Numărul 1179 al revistei Charlie Hebdo a înregistra un retur normal pentru o publicaţie de satiră, comparat cu săptămânalele generaliste.

Le Point mai scrie că acest trend este aboslut normal pentru o astfel de publicaţie. Potrivit unui articol publicat în Le Monde, din 523 de numere publicate în zece ani, mai puţin de 7% se concentrează pe subiecte religioase.

"Dintr-un total, din 2005 şi până în 2015, doar 1,3% dintre primele pagini se apleacă asupra unor subiecte privind lumea musulmanilor", precizează cotidianul Le Monde, citat de lepoint.fr.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Totusi, e interesant de citit si asta :
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/02/25/cazul-charlie-hebdo-in-opinia-fostului-patron-philippe-val-teroristii-au-castigat-18-04-17
  • abdu rehab abdu rehab
    Bravo Charlie Hebdo!!! inca ai Curaj si Sange in Vene, Lupta pentru Libertatea de Expresie si Permiterea Satirei si unor Amarate de Desene, Trebuie sa Continue!!!

Trimite un comentariu

sus