Skip to main content

Adrian Bucur, membru CA al TVR: Evaluarea managerilor din TVR e în fază critică. Am fost ameninţat

 
Adrian Bucur
Adrian Bucur

Foto: Cotidianul.ro
Foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Adrian Bucur, jurnalist şi membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, spune că evaluarea managerilor din TVR, organizată în această perioadă, a intrat într-o fază critică, iar asupra sa, în calitatea de membru în comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au făcut presiuni, scrie Mediafax.

Adrian Bucur le-a transmis colegilor săi din Societatea Română de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisă, în care spune că li se adresează "în calitate de membru al CA din SRTv şi de evaluator al performanţelor managerilor televiziunii publice, într-un moment în care TVR trece printr-o criză profundă, din punct de vedere al situaţiei financiare, dar şi al audienţelor înregistrate, iar soluţiile pe care le avem pentru a ne îndeplini misiunea publică sunt tot mai puţine".

Adrian Bucur face totodată parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR.

"Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinţa, enunţată încă de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie, de a contribui la redresarea şi recredibilizarea instituţiei, recent trecută printr-un proces eşuat de restructurare. Evaluarea a început cu notarea rapoartelor de activitate, însă de ieri (joi, n.r.), procesul a intrat într-o fază critică, managerii cu cele mai importante funcţii prezentându-şi raportul în faţa comisiilor", spune Adrian Bucur.

De asemenea, Adrian Bucur spune că asupra sa au fost făcute presiuni, în scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat în urma evaluării unor manageri din TVR.

Încă din prima zi de interviuri, au fost făcute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinţă să le acord unor manageri care, nu doar în opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publică într-o situaţie mai proastă decât era acum doi ani. Am fost ameninţat, direct de către unii manageri, dar şi de către oameni influenţi a căror probitate morală este îndoielnică, nume care apar în stenograme DNA sau în procese de incompatibilitate cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate, n.r.), cu apostrofări gen: «Te lichidăm, avem ok-ul de sus», «Suntem cu ochii pe tine», «Eşti pe muchie» etc.", spune Adrian Bucur.

El nu precizează care sunt persoanele care au făcut presiuni asupra sa şi care l-ar fi ameninţat.

Pe de altă parte, în scrisoarea deschisă, Adrian Bucur spune că, "fix cu o zi înainte de interviuri", a aflat cu stupoare că este cercetat disciplinar, în calitatea sa de salariat în cadrul Direcţiei Ştiri, unde prezintă Telejurnalul zilnic.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • daniel daniel
    preten cu ministrul agriculturii...
  • ion ion
    meri ma martafoi PSDis si traje apa..
  • marin marin
    Corect pana aici, dar trebuie matrasiti multi directori care doar au ars bancomatele in zilele de leafa si n-au facut absolut nimic. Plus, 180 de sefi in TVR???? Unde s-a mai pomenit asa ceva? Sa vie DNA-UL sa faca curatenie!
  • Pandele Pandele
    Sa recapitulam - Adrian Bucur, ca angajat al Directiei Stiri, este evaluat de un manager al Directiei Stiri. Ca membru al CA, Adrian Bucur evalueaza un manager (al Directiei Stiri, de exemplu).
    Numai mie mi se pare ca e o grava contradictie intre cele doua enunturi de mai sus ?
    Apoi, Adrian Bucur evalueaza capacitatea si activitatea unui manager in baza completei lipse de experienta manageriala pe care o detine. Caci omul si-a condus doar cainele pana la aceasta etapa a vietii sale.
    Ca sa nu uitam despre cine vorbim - este omul care scria ”Haide-ti sa vedem revista presei !”, omul pe care prompterul il ia intotdeauna prin surprindere.
    Bravo, Rodica Culcer, ai angajat si promovat o mare valoare editoriala ! Oh, wait ! El e ala care s-a intors impotriva ta (tot cu scrisori deschise) atunci cand erai pe faras !
  • Loredana Grozescu Loredana Grozescu
    Dragalasul de el! A intrat in TVR fara concurs! A FACUT ZGOMOT! E intrigantul fara cusur. L-a facut Voiculescu puscariasul reprezentantul lui Iin CA. Stelian Tanase i-a facut un dezgustator portret pe blog. Pe urma s-a asociat cu el. I-a marit pe sestache salariul, Bucurica si-a vindut votul. Acum e copilul iubit al lui Tanase ca imoralul la imporal trage. S-a facut de risul lumii la evaluari, notind infantil cu 1 si cu 2. Oare Adita chiar nu stie cit de urit ii este trecutul? Cit de detestat e in TVR? Hai, Bucurica, ciocu mic ca nu e bine sa spunem tot ceea ce stim.

Trimite un comentariu

sus